gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Homoseksualni brak, homoroditeljstvo i posvajanje Ispis E-mail
Autor: Lidija Paris   
08. veljače 2013.

Na globalnoj razini, borba za ženska, lezbijska i gay prava proizašla iz zapadne seksualne revolucije odavno je ušla u fazu koju mi u našim krajevima jedva da smo primijetili, o kojoj vrlo malo znamo, čiji nivo alijenacije ne možemo ni zamisliti, odakle i skandalozna lakoća s kojom naši mediji pristupaju temi spolnog odgoja i uvođenja rodne ideologije u škole. Riječ je o sljedećem: malena LGTBQ manjina, koja sebe vidi izvan postojeće heteroseksualne norme, hoće je ukinuti i nametnuti rodnu normu i queer teoriju koja dokida spolne razlike, što nam je teško i pojmiti jer nismo pratili razvitak događanja na svjetskoj sceni. Iz usta službenih osoba nekoliko smo puta čuli da se u škole ne uvodi rodna ideologija, i ako takva tvrdnja nije zavaravanje javnosti, onda se može pretpostaviti da proizlazi iz bezdana nepoznavanja tematike.

> Cijeli tekst...
 
Vjera i molitva Ispis E-mail
Autor: fra Ivo Pavić   
07. veljače 2013.

I. Vjera je dar Božji

Vjera je način življenja s Gospodinom. Primili smo je besplatno na krštenju kao čisti dar. Bog nam je dao vjeru da mu se možemo približiti, da ga možemo upoznati i ljubiti. U vjeri je potrebno svakodnevno rasti kao što raste čovjek. Najprije bude embrion pod srcem majke, zatim beba, maleni dječak, mladić, čovjek i na kraju starac. Kad molimo, čitamo Bibliju, idemo na sakramente, obdržavamo Božje zapovijedi, kad svakodnevno zahvaljujemo i slavimo Boga onda vjera raste. S druge strane, ako griješimo ili smo površni, mlaki u vjeri, ona slabi. Svrha naše vjere je misliti kao Isus, ponašati se kao Isus, ljubiti kao Isus.

> Cijeli tekst...
 
Tvoja ljubav Ispis E-mail
Autor: Tihana Pereković   
03. veljače 2013.

Tvoja ljubav, Oče,
obasjava život moj
poput zlatna sunca.

Kao oblak kiše
izlijevaš svoj presveti mir
na moje srce.

Tvoja milost prožima
cijelo moje postojanje.
U danima teškim
Ti si moj osmijeh.
Moja nada.

> Cijeli tekst...
 
Kako je homoseksualni marketing pokorio Ameriku Ispis E-mail
Autor: Lidija Paris   
31. siječnja 2013.

Dolazak dr. Judith Reisman u Hrvatsku odličan je test demokratičnosti ovoga društva koje, više od 20 godina poslije izlaska iz jednoumlja i više od 15 godina poslije rata, još uvijek mukotrpno uči i vježba kako u javnosti bez kompleksa dati prostora različitim mišljenjima. Tzv. "otvoreno društvo" otvoreno je samo za one koji dijele njegovo mišljenje, "tolerancija" se primjenjuje samo na istomišljenike, izražava se zabrinutost što civilne udruge – neistomišljenici koriste ista demokratska prava javnoga izražavanja, lijepi im se etiketa netolerancije i raznoraznih fobija… To su isprobane taktike i metode koje razotkriva tekst "Kako je homoseksualni marketing pokorio Ameriku" čiji sažetak ovdje donosimo.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«101102103104105106107108109110»Kraj »

Stranica 108 od 124

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko