gototopgototop

Duhovna obnova

Putujući kip Blažene Djevice Marije

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Župna statistika

Katekizam Katoličke Crkve

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Klikni za web stranicu


Dani kruha na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
12. listopada 2012.

Osnovna škola Brestovsko je ove godine bila domaćin Županijskoj smotri "Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje". To je smotra hrvatskih tradicijskih jela, običaja, folklora i narodnih nošnji.

Sudionici, učenici i njihovi nastavnici su pristigli iz svih krajeva Središnje Bosne, a domaćini, djelatnici i učenici Osnovne škole Brestovsko, uz pomoć Frame Brestovsko i potporu brojnih institucija i pojedinaca, potrudili su se što bolje organizirati ovu svečanost.

Sudjelovalo je ukupno 28 škola i dva vrtića. U župnoj crkvi je slavljena sveta misa, kao znak zahvalnosti za sve Božje darove upućene nama.

Posjetitelji i sudionici smotre su imali priliku uživati u bogatom programu, ali i razgledati sve prezentirane kreacije na štandovima koji su bili postavljeni na školskom igralištu. Po mišljenju ocjenjivačkog suda najboljim školama su na koncu proglašene Osnovna škola "I.G. Kovačić" iz Gojevića, te Srednja škola "Kreševo".

Bog nam daje obilnu kišu, daje sunce, daje zemlji plodnost. Napučio je ovu zemlju svime što nam je potrebno. Sve je to dio našeg svagdanjeg kruha, za koji molimo u Očenašu.

No, mnogi su danas gladni ne samo kruha, nego i riječi. Gladni srca. Molimo Boga da budemo kao kruh koji se daje gladnima, svjetlo svijeta i sol zemlje. I nauči nas Bože zahvaljivati! Jer sve dobro dolazi od Tebe! Sjetimo se češće reći HVALA…

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Fra Damir Pavić, župnik

Cjelodnevno klanjanje
Obnova župne kuće

Samostan Svete Klare

Klarise u Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija
Poruke papa Franje

Pregled članakaKatolički kalendar

Katolički kalendar 2015.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2015 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko