gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Seminar za krizmanike župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. listopada 2012.

U subotu, 20. listopada, za buduće krizmanike župe Brestovsko, održan je jednodnevni seminar na temu "Vjera u Isusa Krista je dar", kojeg su predvodile školske sestre franjevke s. Blaženka Franjičević i s. Iva Klarić.

Seminar je započeo ujutro u 08:40h zajedničkom molitvom, a nakon toga uslijedilo je predavanje na temu "Život vjernika - najupečatljiviji govor" te iznošenje sadašnjeg stanja u svijetu, u Crkvi i u društvu uz proglašenje Godine vjere koja je započela 11. listopada ove godine.

Zatim je uslijedio rad po skupinama po slijedećim temama: 1. "Biti "cool" vjernik i biti "cool" u današnjem vremenu"; 2. "Moja vjera i vjera mojih vršnjaka izgleda ovako"; 3. "U vremenu pripreme za krizmu i primanjem sakramenta potvrde očekujem".

Nakon zajedničkog rada uslijedilo je zanimljivo izlaganje pojedinih skupina, a zatim povezivanje zadanih tema s pitanjem: odakle toliki problemi u pogledu na vjeru?

Nakon odmora predavanje u 11:00h sati nosilo je naslov: "Sakrament potvrde - osobni pristanak uz Isusa Krista", gdje je naglašeno kako je nasljedovanje Isusa i njegovog Evanđelja čisti dar i Božja milost.

Zajednički ručak za sve krizmanike organiziran je u velikoj dvorani sestara klarisa. Nakon ručka bilo je vremena i za igru i odmor, a u 14:00h je ponovno organiziran rad u skupinama na pročitani tekst "Pronaći svoju dušu u Parizu" te što krizmanici osobno očekuju od sakramenta krizme za koji se spremaju.

U 16:00h bilo je zajedničko razmišljanje i rasprava o povezanosti Godine vjere i vremena priprave za krizmu, a zatim osvrt na protekli dan.

Seminar je završio zajedničkom molitvom krunice i svetom misom zahvalnicom za današnji dan.

Neka Božja milost učini da rastu plodovi iz sjemena koje je posijano u duše naših krizmanika kroz ovaj seminar, a dobri Gospodin neka blagoslovi naše sestre koje su se potrudile današnji dan našim krizmanicima učiniti radosnim i korisnim za osobni rast u vjeri.

Klikni ovdje za foto album

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko