gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Crtica iz postulature u Visokom Ispis E-mail
Autor: Stjepan Lukašević   
10. prosinca 2012.

Postulatura je vrijeme u kojem kandidat - postulant traži da prihvati franjevački život. Zapravo, to je neophodna etapa kao primjerena priprava za novicijat (drugi dio početne formacije), za vrijeme koje postulant potvrđuje vlastitu odlučnost da se obrati postupnim prijelazom od svjetovnog života na franjevački način života. U postulaturi postulante prati i potpomaže meštar fra Danijel Rajić.

Ove godine u franjevačku postulaturu u Visokom primljeno je šest postulanata, od toga ih je petorica iz Frame. To su: Josip Adrić - Tolisa, Stjepan Antolović - Osova, Stjepan Lukašević - Brestovsko, Ivan Matičević - Tuzla, Antonio Mijatović - Tuzla i Ivan Perić - Brestovsko.

Njihov dnevni red usklađen je s dnevnim redom sjemeništaraca. Dani su ispunjeni učenjem, molitvom, različitim sekcijama (tamburaši, likovna, dramska, ekološka i dr.), druženjem i slobodnim vremenom. Kao ekipa dobro se slažu i drže se zajedno kao prava braća. U ovom periodu koji je protekao u zajednici imali su puno zanimljivih, ali i napornih obveza i događanja. Uistinu, nije lako odabrati životni put. Međutim, mladi prepoznaju vrednote redovništva i izazov koji se postavlja pred njih, a to je da postanu glasonoše Radosne vijesti.

Stoga pozivamo sve mladiće koji će ovo pročitati i koji se osjećaju pozvanima da se  odvaže i krenu za Gospodinom jer "Žetva je velika a radnika malo"!

 

 


 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko