gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Novi papa zove se Franjo Ispis E-mail
14. ožujka 2013.

Jorge Mario Bergoglio rođen je 17. prosinca 1936. godine u Buenos Airesu (Argentina). Za 266. papu Katoličke Crkve, izabran 13. ožujka 2013. i uzeo papinsko ime Franjo, u čast svetog Franje Asiškog. On je prvi papa Isusovac i neeuropljanin nakon više od tisuću godina.

Biskupom postaje 1992., a 1997. imenovan je koadjutorom nadbiskupom Buenos Airesa. Bio je predsjednik Argentinske biskupske konferencije od 2005. do 2011. Kardinalom ga je 2001. godine. proglasio papa Ivan Pavao II.

Član je Kongregacije za bogoslužje i sakramente, Kongregacije za kler, Kongregacije za institute posvećenog života i družbe apostolskog života, Papinskog vijeća za obitelj i Papinske komisije za Latinsku Ameriku.

Prve riječi koje je novi papa Franjo uputio vjernicima:

"Braćo i sestre dobra večer. Znate da je dužnost konklava bila odabrati rimskog biskupa. Čini se da su moja braća to dovela do krajnosti, ali evo tu smo. Hvala vam na dočeku, hvala cijeloj rimskoj zajednici i prije svega htio bi izmoliti molitvu za našeg papu u miru Benedikta XVI. Da ga Gospodin blagoslovi i da ga Majka Božja čuva.

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime Tvoje. Dođi kraljevstvo Tvoje.
Budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla. Amen.
Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s Tobom. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

Sada ćemo započeti taj put kardinala i naroda, rimske crkve, put bratstva, pun ljubavi i povjerenja među nama. Molimo uvijek za nas, jedni za drugoga, za cijeli svijet. Da dobijemo veliko bratstvo. Želim da ovaj put crkve koji danas započinjemo bude plodonosan za evangelizaciju ovog prekrasnog grada. Sada bi htio dati blagoslov, ali želim vas zamoliti uslugu, prije nego biskup blagoslovi narod, molim vas da vi zamolite Gospodina da blagoslovi mene. Molite za mene. U tišini."


 
Povezani članci :

» Susret pape Franje s mladima u Sarajevu

{youtube}KiTh1AEF2s0{/youtube}

» Papa Franjo u Sarajevu

{youtube}76wLGd_SMmU{/youtube}

» Savjeti pape Franje za uspješniji brak

{youtube}-jvqnicr8Ug{/youtube}

» Papa Franjo: 10 savjeta za sreću

U dijelu intervjua objavljenog 27. srpnja u argentinskom tjedniku "Viva", papa je nabrojao svojih 10 savjeta koji donose životnu sreću:1. Živi i pusti druge živjeti. Svatko bi se trebao voditi ovim načelom rekao je papa, a u Rimu postoji i...

» Papina poruka za 22. svjetski dan bolesnika 2014.

Vjera i ljubav: "I mi smo dužni živote položiti za braću" (1 Iv 3, 16)Draga braćo i sestre!1. U prigodi 22. Svjetskog dana bolesnika koji ove godine ima za temu Vjera i ljubav: "I mi smo dužni živote položiti za braću" (1 Iv 3, 16),...

» I društvene mreže mogu nam otkriti ljepotu vjere

"Internet je Božji dar koji olakšava komunikaciju", ocijenio je papa Franjo u svojoj prvoj poruci povodom Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije, koji se ove godine obilježava 1. lipnja. Upozorio je pritom da prevelika želja za...

» Kardinal Vinko Puljić o novoizabranom papi

"Za mene su ovo ponovno bile duhovne vježbe u kojima sam doživio Crkvu iznutra koja je sasvim nešto drugo od onog što svjetovni mediji objavljuju. Katolička Crkva nije vezana ni za kontinent ni za narod. I to je upravo odisalo kroz cijelo...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko