gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Prva skupština FSR-a na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. travnja 2013.

Danas nakon pučke svete mise u župi Rođenja Blažene Djevice Marije održana je prva skupština Franjevačkog svjetovnog reda. Tako je u našoj župi, nakon dugog vremena, ponovno oživljen rad Franjevačkog svjetovnog reda.

Pripreme za današnju skupštinu započele su još tijekom blagoslova obitelji kada su evidentirani živući članovi Trećeg reda. U razgovoru s obiteljima svećenici su objašnjavali župljanima karizmu i ustroj Trećeg reda i traženi su dobrovoljci koji su obećali da će moliti za ponovno oživljavanje Trećega reda sv. Franje u našoj župi.

Bogu hvala što su se mnogi odazvali ovome pozivu, tako da se u kratkom vremenu prijavilo 30-ak župljana različite dobi koji žele započeti put formacije.

Skupštinu je predvodio župni vikar fra Gabrijel Tomić koji je na sebe preuzeo zadaću vođenja Trećega reda. Na prvom sastanku napravljena je evidencija svih članova i ukratko su izloženi statuti Franjevačkog svjetovnog reda.

Po zagovoru sv. oca Franje molimo Gospodina da nastavi započeto djelo te da Treći red u našoj župi istinski zaživi i obogati duhovni život naše župne zajednice.

Prva skupština Franjevačkog svjetovnog reda župe Brestovsko održana 21. travnja 2013.

 
Povezani članci :

» Obred primanja i obećanja u Trećem redu

Na prvu nedjelju Došašaća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, upriličen je obred primanja i obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu na Brestovskom.Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali kroz trodnevnicu koju su predvodili Željko...

» Zavjetovanje i primanje u FSR-u na Brestovskom

Nedjelja, 19. listopada, radostan je dan za cijelu župu Brestovsko. Danas, pod pučkom svetom misom u 11:00h u našoj crkvi na Brestovskom upriličen je svečani obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red (FSR), kao i zavjetovanje...

» Primanje u Franjevački svjetovni red

Danas je u crkvi na Brestovskom bilo posebno svečano. Naime, pod pučkom svetom misom u 11:00h održan je Obred primanja u Franjevački svjetovni red.Bogu hvala da smo doživjeli ovaj radosni trenutak: od danas u župi Brestovskom, kao nigdje u...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko