gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

XVI. ministrantski susret – FRAMIN Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. svibnja 2013.

U subotu, 11. svibnja, u Visokom je održan XVI. ministrantski susret na kojem su se okupili ministranti iz brojnih franjevačkih župa Bosne Srebrene. Na ovom susretu sudjelovalo je i 16 ministranata iz župe Brestovsko.

Dolazak u Visoko predviđen je u jutarnjim satima. Pristigli ministranti su prijavljivani na štandu ispred Franjevačkog samostana, gdje su im podijeljene majice s natpisom "ministrantske igre bez granica".

Malo prije 11:00 sati svi ministranti su dobili ploču s imenom svoje župe te su se poredali na stadionu gdje smo najprije molili krunicu Božanskog milosrđa, a zatim slavili svetu misu.

Misno slavlje je predvodio fra Marko Ešegović, meštar novaka iz Livna, dok je Tamburaških orkestar novaka svirao tijekom svete mise.

Po završetku svete mise svi ministranti su dobili sendviče i sokove, a onda su uslijedile ministrantske igre: Kviz znanja, natjecanje u jedenju šampita, ministranti vodonosci, obilaženje čunjeva s loptom, potezanje konopca, stolni tenis.

Naši ministranti su nastupili u svim disciplinama. Najbolji su bili vodonosci koji su osvojili prvo mjesto. Trojica ministranata su imala zadaću nositi vodu u probušenim čašama i u tri minute napuniti što više vode u jednu bocu. U tome su bili jako uspješni pa im čestitamo! Čestitke idu i svim ostalim ministrantima koji su se hrabro borili u svojim disciplinama.

Zahvalni smo Bogu za današnji dan, za našu zajedničku molitvu i druženje s ostalim ministrantima.

 
Povezani članci :

» Zimske radosti ministranata

20. siječnja, ministranti župe Brestovsko, zajedno sa svojim ujakom pošli su na Fratarske staje – zimsko odmaralište iznad Fojnice.Svih 20 ministranata su najprije posluživali kod oltara na jutarnjoj svetoj misi, a onda krenuli prema planini....

» Obred primanja ministranata

16. prosinca, na treću nedjelju Došašća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, u našoj crkvi je upriličen obred primanja novih ministranata župe Brestovsko.Nakon dužih priprema, koje su sastojale od vjeronaučnih sastanaka svake subote i...

» Ministranti mole i rade…

Ministranti ili poslužitelji kod oltara, imaju svoje redovite susrete svake subote. Na njima se moli, razgovara, uči i igra, ali i radi…Tako su naši ministranti nakon današnjeg susreta oduševljeno prihvatili prijedlog da urede prostor oko...

» Ministranti župe Brestovsko

Trenutno je u župi aktivna tek nekolicina dječaka koji poslužuju kod oltara kao ministranti.Nadamo se da će, uz Božju pomoć, biti mnogo više dječaka iz naše župe koji će se pridružiti minstrantskom zboru.Putem ove stranice također...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko