gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Tijelovska procesija na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. svibnja 2013.

Povodom Tijelova, svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Isusa Krista, danas je bilo svečano u našoj župi. Na koncu pučke svete mise u 11:00 sati organizirana je tijelovska procesija u dvorištu ispred crkve.

Iako je kišovito i sumorno jutarnje jutro nagoviještalo da se procesija neće ni održati, stvari su se ipak promijenile. Kiša je prestala i nakon svete mise uslijedila je procesija u kojoj je nošen Presveti Oltarski Sakrament.

Cijeli događaj uzveličala su naši najmlađi koji su za ovu prigodu pripremili košarice sa cvjetnim laticama koje su prosipali u čast Isusu na putu kojem se kretala svečana tijelovska procesija. Na četiri postaje slušali smo riječ Božju, uputili svoje prošnje Gospodinu moleći ga da snagom svoje svete prisutnosti u Presvetom Oltarskom Sakramentu blagoslovi sve nazočne i cijelu župnu zajednicu.

Zahvalni smo Gospodinu na današnjem danu. Neka dobri Gospodin blagoslovi sve nas i u nama probudi živu vjeru da ga iskreno častimo pod posvećenim prilikama kruha i vina.

 
Povezani članci :

» Klanjam Ti se smjerno

{youtube}0P33jM_uQL8{/youtube} KLANJAM TI SE SMJERNO(sv. Toma Akvinski)Klanjam ti se smjerno, tajni Bože naš,što pod prilikama tim se sakrivaš,srce ti se moje cijelo predaje,jer dok promatra te, svijest mu prestaje.Vid i opip, okus varaju se...

» Svetkovina presvetog Tijela i Krvi Kristove

Tijelovo je dan velikoga smirenja i svetoga opuštanja pred »Velikim svećenikom budućih dobara« (Heb 9,11), do kraja vjernim. Sva čežnja ljudske duše prelijeva se u klanjateljski pogled na bijelu hostiju. Slavi se Tijelo i Krv!Crkvena zgrada...

» Duhovna priprava za Tijelovo

"Ave, verum corpus natum de Maria Virgine!" Prije nekoliko godina slavio sam pedesetu obljetnicu svoga svećeništva. Dar je milosti što mogu danas, na Veliki četvrtak, kad pada dvadeset i peta obljetnica moje petrovske službe, ponuditi Crkvi...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko