gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Zlatna harfa na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. lipnja 2013.

U subotu, 1. lipnja, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom bilo je posebno svečano i radosno. Naime, u našoj župi pod geslom "Prosvijetli moju vjeru" održana je "Zlatna harfa", smotra Dječjih župnih zborova iz Središnje Bosne.

Svečanost je započela u 10:00 sati slavljem svete mise koju je predvodio fojnički gvardijan fra Nikica Vujica uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Lijepo je bilo vidjeti ispunjenu crkvu na Brestovskom s mnoštvom razdraganih dječjih lica, ali i njihovih roditelja koji su došli da ih podrže u njihovom nastupu.

Nakon svete mise upriličeno je izvlačenje rednih brojeva po kojima su nastupali Dječji zborovi koje je vodio fra Mirko Majdandžić, župnik iz Vareša. Ovogodišnja Zlatna harfa okupila je Dječje zborove iz 11 različitih župa s otprilike 530 djece. Po dvije skladbe izveli su zborovi iz župa: Bugojno, Busovača, Brestovsko, Fojnica, Gromiljak, Kreševo, Kakanj, Kiseljak, Kupres, Vareš i Uskoplje. Ocjenjivački žiri činili su vlč. prof. Marko Stanušić, s. Krešimira Skopljaković i fra Nikica Vujica.

Svaki Dječji zbor je bio poseban u pjevanju i u načinu odijevanja i svi su se potrudili te pjevali Bogu na slavu na jedinstven način, kako je koncu nastupa izjavio prof. Stanušić. U Zboru naše župe bilo je 42 djece svih uzrasta koji su pod ravnanjem s. Dragice Ljubos izveli dvije skladbe: "O kruše živi" i "Vjerujem, tebi Stvoritelju".

Nakon izvedbenog dijela voditeljima i predstavnicima zborova su uručene prigodne zahvalnice i buket cvijeća kao uspomena na današnji dan. Druženje je nastavljeno na platou ispred samostana sestara klarisa gdje je bio organiziran ručak za sve goste i prigodna priredba u organizaciji mladih s Brestovskog.

Zahvalni smo Bogu za današnji dan. Hvala Gospodinu za djecu koja su svojom veselom pjesmom ispunila našu crkvu. Neka ih sve prati zagovor Blažene Djevice Marije. Hvala i svim župljanima koji su pomogli oko organizacije ovoga događaja.

 
Povezani članci :

» Zlatna harfa u Varešu

U nedjelju, 25. svibnja, u župi sv. Mihovila u Varešu, održana je jubilarna 30. Zlatna harfa. Nakon misnog slavlja, koje je predvodio domaći župnik fra Mirko Majdandžić predstavili su se Dječji zborovi iz ukupno 6 župa, najprije s izbornom...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko