gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Primanje u Franjevački svjetovni red Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. studenog 2013.

Danas je u crkvi na Brestovskom bilo posebno svečano. Naime, pod pučkom svetom misom u 11:00h održan je Obred primanja u Franjevački svjetovni red.

Bogu hvala da smo doživjeli ovaj radosni trenutak: od danas u župi Brestovskom, kao nigdje u našoj domovini, djeluju svi ogranci Franjinog potomstva! Uz dvojicu braće franjevaca 1. reda svetog Franje, 7 sestara klarisa 2. reda sv. Franje, dvije školske sestre franjevke 2. samostanskog reda sv. Franje, 40-ak mladih Franjevačke mladeži (Frama), od danas su u župi Brestovsko i 32 člana Franjevačkog svjetovnog reda.

Naši trećoredci su se za današnju svečanost pripremali svečanom trodnevnicom koju je, uz pomoć delegata iz Nacionalnog vijeća FSR-a, predvodio fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda na Brestovskom. Prvu večer trodnevnice predavanje je održao g-din Željko Majdandžić iz Busovače, a drugu i treću večer predavanje je imala g-đa Ljerka Mikić iz Tolise.

Današnju svetu misu, uz koncelebraciju Fra Pave Vujice i fra Vinka Tomasa, predvodio je fra Gabrijel Tomić. Nakon propovijedi uslijedio je obred primanja u Franjevački svjetovni reda, kada su kandidati izgovarali svoja imena i jednim glasom zamolili da budu primljeni u bratstvo. Zatim su položili svoju ruku na knjigu Evanđelja i Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon blagoslova primili su i blagoslovljeni franjevački pojas kojim su se opasali te tim činom potvrdili svoju pripadnost Franjevačkom bratstvu.

Današnje slavlje uzveličali su i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz susjednih župa: Busovače, Fojnice i Visokog. Na poseban način doživjeli smo današnju svetu misu jer je s nama bio Tamburaški sastav franjevačkih bogoslova iz Sarajeva koji su predvodili sviranje i pjevanje tijekom liturgijskog slavlja.

Slavlje se nastavilo i nakon svete mise kada su tamburaši ispred crkve zasvirali kolo za sav prisutni puk. Nakon toga uslijedio je svečani ručak za trećoredce i naše goste u dvorani zajedno sa sestrama klarisama.

Novoprimljenim kandidatima u Franjevački svjetovni red želimo ustrajnost u nasljedovanju Isusa Krista po uzoru na serafskog oca Franje te obilje Božjeg mira i blagoslova.

 
Povezani članci :

» Obred primanja i obećanja u Trećem redu

Na prvu nedjelju Došašaća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, upriličen je obred primanja i obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu na Brestovskom.Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali kroz trodnevnicu koju su predvodili Željko...

» Zavjetovanje i primanje u FSR-u na Brestovskom

Nedjelja, 19. listopada, radostan je dan za cijelu župu Brestovsko. Danas, pod pučkom svetom misom u 11:00h u našoj crkvi na Brestovskom upriličen je svečani obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red (FSR), kao i zavjetovanje...

» Prva skupština FSR-a na Brestovskom

Danas nakon pučke svete mise u župi Rođenja Blažene Djevice Marije održana je prva skupština Franjevačkog svjetovnog reda. Tako je u našoj župi, nakon dugog vremena, ponovno oživljen rad Franjevačkog svjetovnog reda.Pripreme za današnju...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko