gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Dosta medijskog jednoumlja! Ispis E-mail
Autor: uimeobitelji.net   
19. studenog 2013.

Svi građani Republike Hrvatske ovih se dana mogu uvjeriti koliko je važno da u nedjelju, 1.12.2013. izađu na referendum i potvrde da je za njih brak životna zajednica žene i muškarca. Da potvrde kako žele upravo takvu zajednicu i sva prava koja iz nje proizlaze,zaštiti hrvatskim Ustavom. Da potvrde kako im je dosta. Dosta ponavljanja istih laži. Dosta jednoumlja. Dosta terora manjine nad većinom.

Propagandna, jednostrana kampanja protiv prvog referenduma kojeg su zatražili građani, obrušila se na sve nas koji se usuđujemo drugačije misliti. Toj kampanji danas se priključio i Večernji list sa tvrdnjama kako će Ustavni sud zaustaviti referendum. To se tvrdi bez ikakvih činjenica, osim navodne dojave novinarki koja već danima suprotno svakoj novinarskoj etici napada građane koji misle svojom glavom i žele zaštiti brak kao životnu zajednica žene i muškarca. Ova vrsta medijskog pritiska na Ustavni sud je nedopustiva.

Ovih smo dana doznali i to da će protiv braka kao zajednice žene i muškarca glasati svi ministri u aktualnoj vladi, svi „najvjerniji" kolumnisti Jutarnje lista (koji imaju 600 milijuna razloga glasati protiv koliko iznosi porezni dug EPH grupe proračunu RH) i sve provladine udruge koje vlada obilato financira novcem poreznih obveznika kako bi se pravile da su nevladine, a predvođene su nekad nepristranom i nestračkom, a sada nažalost pristranom i provladinom udrugom GONG.

Ovih smo dana izloženi žestokoj paljbi ujedinjenih snaga odreda za preodgoj hrvatskih birača, koji bez ikakvih argumenata uporno urlaju iz preglasnih zvučnika jednoumlja, da je referendum diskriminatoran i krši ljudska prava. To je očita laž, jer je referendumsko pitanje usklađeno i sa Zakonom o diskriminaciji RH, i sa Ustavom RH, i sa obje međunarodne deklaracije i konvencije o ljudskim pravima.

I što sad mi, obični ljudi, možemo učiniti suočeni s ovakvim nasiljem, nepravdom i nepoštivanjem temeljnih načela demokracije – i to baš od onih koji bi ta načela trebali štititi – predstavnika vlasti u Hrvatskoj? Što možemo učiniti suočeni s napadima provladinih udruga koje bi trebale braniti ljudska i građanska prava? Što možemo učiniti suočeni s pristranošću i propagandom velikog dijela medija koji bi trebali objektivno izvješćivati kako bi birači mogli donijeti informiranu, a ne od vlasti programiranu odluku?

Nama ostaje da, baš kao i toliko puta u proteklih 5 mjeseci, izdržimo silu napada koja se na nas obrušila i nastavimo zajedno hodati u istom smjeru – prema prvom referendumu koji su zatražili i omogućili građani – referendumu koji će braku dati ustavnu zaštitu i spriječiti da brak, obitelj, a time i cijelo društvo, redefiniraju političari i njihovi sateliti koji misle da je njihov posao širiti ideologiju i preodgajati, a ne služiti građanima koji su ih doveli na vlast.

U tom našem zajedničkom hodu pridružuje nam se svaki dan sve više ljudi. I to ne samo oni koji se s nama slažu da je brak životna zajednica žene i muškarca. Već i svi oni koji kažu: dosta! Dosta laži, dosta jednoumlja, dosta terora manjine nad većinom!

Preuzeto sa stranice uimeobitelji.net

 
Povezani članci :

» Don Damir Stojić o braku, obitelji i referendumu

{youtube}K0TMBHpPwZk{/youtube}

» Potpora samohranim roditeljima

{youtube}rRcw_Mg6ivc{/youtube}

» Ustavni sud odlučio: Referendumom se ne krše ničija ljudska prava

Građanska inicijativa "U ime obitelji" čestitala je sucima Ustavnog suda što su se oduprli medijsko političkim pritiscima i što su na taj način donijeli odluku koja se temelji na Ustavu Republike Hrvatske.Ustavni sud donio je odluku kojom...

» Koji roditelj mi nije potreban: mama ili tata?

{youtube}KpuzSwx6stc{/youtube}

» Izjednačavanje homoseksualne veze s brakom nije temeljno ljudsko pravo

Odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnog tima Građanske inicijative "U ime obitelji": Brak je definiran Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda (čl. 12.), čija je potpisnica i Hrvatska, kao pravo po kojem se priznaje...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko