gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Proslavljena 40. obljetnica Školskih sestara franjevki na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. prosinca 2013.

U sklopu proslave 40. godišnjice dolaska Školskih sestara franjevki u Brestovsko, u našoj župi su 30. studenog i 1. prosinca, zajedno sa svojim odgojiteljicama, boravile mlade kandidatice i novakinje iz Kloštar Ivanića i Livna.

Zajednička proslava započela je svetim misnim slavljem u subotu u 17 sati na kojemu se okupila gotovo cijela franjevačka obitelj: uz svećenike i mnoštvo časnih sestara, tu su bili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame te ostali župljani.

Sveta misa je prikazana za sve časne sestre koje su kroz ovih 40 godina prošle kroz našu župu i predano služile Gospodinu, kao i za sve mlade djevojke u želji da dragi Bog u njima probudi klicu redovničkog poziva. Mlade sestre kandidatice su pjevale, a poslije i animirale molitveno bdijenje s klanjanjem. Po završetku svete mise, neke od njih su posvjedočile o svom životnom putu i pozivu te pozvale mlade na odvažnost i avanturu s Isusom. Zajedničko druženje se poslije nastavilo ispred samostana sestara klarisa.

U nedjelju su sestre predvodile pjevanje na ranoj i pučkoj svetoj misi, a nakon misnog slavlja su otpjevale nekoliko pjesama i izvele prigodni adventski recital "Svjetlo izazova". Na koncu slavlja prisutnima se prigodnim riječima obratila i s. Ivanka Mihaljević, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki, zahvalivši sestrama na njihovom predanom radu u župi Brestovsko.

Kako je i spomenuo fra Damir u svojoj propovijedi, časne sestre često rade nečujno i u skrovitosti i poniznosti na slavu Gospodnju, no bez njih se ne može. Neka On blagoslovi njihove korake i pozove nove u svoju žetvu.

 
Povezani članci :

» 40. obljetnica Školskih sestara franjevki na Brestovskom

Prošlo je punih 40 godina otkako su Školske sestre franjevke Krista Kralja prisutne u župi Brestovsko. Vrijedan je to jubilej kojega treba obilježiti na dostojanstven način.U dogovoru sa sestrom Ivankom Mihaljević, provincijskom predstojnicom,...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko