gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Adventska humanitarna večer Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
16. prosinca 2013.

U nedjelju, 15. prosinca, na Brestovskom je pod motom Pozvani na ljubav, održana Adventska humanitarna večer. Program je započeo slavljenjem svete mise u 17:00h koju je predvodio fra Danijel Rajić, meštar postulanata i duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Nakon svete mise uslijedio je Koncert klasične glazbe, na kojem su nastupili: Vesna Tomičić, vokal, i Natanael-Bartolomej Stanković, klavir. U polusatnom koncertu dvoje mladih umjetnika su nam približili ljepotu Božića izvedbom različitih pjesama adventske i božićne tematike. Bilo je divno vidjeti prepunu crkvu na Brestovskom, u kojoj su posjetitelji svih uzrasta pozorno slušali koncert te nagrađivali izvođače srdačnim pljeskom.

Vrhunac koncerta bile su pjesme Narodi nam se i Radujte se narodi, kada su svi u crkvi ustali i pjevali jednim glasom. Zaista lijep i nesvakidašnji prizor!

Nakon završetka koncerta program se nastavio ispred samostana klarisa. Dok su posjetitelji uživali u bogatom izboru jela i pića, kojeg su pripremili vrijedni domaćini, započeo je i drugi dio Adventske večeri u kojem su nastupili: Prijatelji Malog Isusa s Gromiljaka, Bend Gloria iz Franjevačkog sjemeništa u Visokom, Dječji zbor župe Brestovsko, Djeca Osnovne škole Brestovsko, Dodir ljubavi, bend mladih župe Brestovsko, mlada Amerikanka Alisa, koja je na gitari otpjevala nekoliko duhovnih pjesama. Da prisutnima ne bude hladno, iako smo se grijali uz vatru te čajem i kuhanim vinom, pobrinuo se Oliver Dilber koji je svirao neizbježno kolo.

Cijeli program bio je humanitarnog karaktera i na svim štandovima su se skupljali dobrovoljni prilozi kojima će se nabaviti paketi s hranom za siromašne obitelji u župi Brestovsko.

Zahvalni smo Gospodinu za trenutke zajedništva koju smo iskusili ove večeri. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog događaja. Neka svima bude radostan i blagoslovljen blagdan Božića!

 
Povezani članci :

» Adventska humanitarna večer

"Naš Bog dolazi da obećanje ispuni,i spusti na nas rosu milosti…"Župa Rođenja Blažene Djevice MarijeBRESTOVSKOu nedjelju, 15. prosinca 2013.pod geslom"POZVANI NA LJUBAV"organiziraHUMANITARNU ADVENTSKU VEČERProgram:17:00h – VEČERNJA SVETA...

» Znamo li što iščekujemo?

Dragi župljani, poštovani posjetitelji web-stranice župe Brestovsko!Cijeli naš život je iščekivanje. Manje ili više smisleno. Dijete iščekuje da što prije odraste; mladić iščekuje život pun izazova i uzbuđenja; djevojka iščekuje...

» Pripravimo srca za Gospodina

Tek što prođe svetkovina Krista Kralja dolazi misao: Božić je blizu! Valja se pripremiti i Isusa dostojno dočekati. Zagrliti Ga i u srce primiti. Osjetiti Njegov dolazak. U vremenu Došašća osluškivati Njegov šapat: dolazim tebi srcem punim...

» Došašće (lat. Advent)

Došašće ili advent je vrijeme u crkvenoj godini, kad se kršćani intenzivnije pripravljaju na svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremenâ (Sudnji dan). Vrijeme došašća nije...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko