gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Obnova župne kuće na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. ožujka 2014.

Dragi vjernici župe Brestovsko, poštovani posjetitelji naše web-stranice!

Sadašnja župna kuća na Brestovskom, u čijem sklopu je i vjeronaučna dvorana, građena je u vremenu od 1980. - 1983. godine. Nažalost, kuća je u takvom stanju da je potrebna njezina rekonstrukcija, kako bismo je spasili od daljnjeg propadanja. Naime, stručnjaci koji su je pregledali, ustanovili su da je zidna i krovna konstrukcija u dobrom stanju, ali krov kuće, stolarija i fasada su u veoma lošem stanju. Najvažnija stvar koju bi trebalo uraditi je krov, jer kuća je pokrivena salonit pločama koje su dobrano oštećene tako da kuća već prokišnjava.

Druga dotrajala stvar na kući je stolarija. U zimsko vrijeme je kuću teško ugrijati, jer su prozori i vrata dotrajali. Stoga bi, nakon zamjene krova, trebalo zamijeniti i stolariju.

Konačno, treća faza rekonstrukcije župne kuće bila bi uraditi novu fasadu s potrebnom izolacijom kako bi se uštedjelo i na grijanju u zimsko vrijeme.

Kao župnik, svjestan sam da je kriza i da nije zahvalno skupljati bilo kakve novčane donacije, budući da većina župljana živi na rubu siromaštva. Ipak, uzdajući se ponajprije u Božju providnost, ali i spremnost onih župljana, firmi i institucija koji su u stanju pomoći odlučili smo što prije krenuti s izvođenjem spomenutih radova i spriječiti daljnje propadanje kuće. Za rekonstrukciju župne kuće dobivena je potrebna suglasnost od Vrhbosanskog ordinarijata, samostana Fojnica i Župnog ekonomskog vijeća župe Brestovsko.

Zidarske radove na kući obavljat će firma "Knežević" s Brestovskog. S prvom fazom radova, ako Bog da, započinjemo već nakon Uskrsa. Zamjena stolarije i radovi na fasadi će uslijediti nakon dovršetka prve faze radova i odabira najpovoljnije ponude.

U nadi da ćemo spomenute radove s pomoću Božjom ih završiti, pozivam sve župljane župe Brestovsko i sve ljude dobre volje da nam pomognu. Zazivajući na sve Vas obilje Božjeg blagoslova, unaprijed Vam zahvaljujem i srdačno pozdravljam franjevačkim pozdravom MIR I DOBRO!

Fra Damir Pavić, župnik

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko