gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

U crkvama i samostanima u Ukrajini i Rusiji ikone proplakale krvavim suzama Ispis E-mail
Autor: narod.hr / tvn24   
05. ožujka 2014.

Ukrajinski mediji javljaju kako se u brojnim crkvama i samostanima u Ukrajini, ali i Rusiji, pojavio fenomen religijskih ikona koje plaču krvavim suzama, prenosi poljski tvn24. Pravoslavni duhovnici ostali su šokirani kada su otkrili slike na kojima se likovima iz očiju slijevaju crveni tragovi i to ne samo u crkvama, već i u samostanima.

Vjernici promatraju suze koje su se pojavile na ikoni Majke Božje, ali i na drugim ikonama i to u ukrajinskim Odesi i Rivne te ruskim Rostovu na Donu i Novokuznjecku.

Ikone su "proplakale" istovremeno na različitim lokacijama 28. veljače, a ukrajinski su mediji podsjetili da se sličan fenomen pojavio već dva puta u povijesti: prije Oktobarske revolucije 1917. godine i prije Drugog svjetskog rata.

Vjernici tvrde kako je ovo čudo poziv na obraćenje i jačanje vjere, ali i najava strašnih događaja i kataklizmi. Ne sumnjaju kako su poruke ovog fenomena izravno vezane uz trenutni sukob Ukrajine i Rusije i upozorenje na nesagledive posljedice ako taj sukob eskalira.

Metropolit ukrajinskog Ivano-Franskovska je rekao kao na ikonama više nema vlažnosti, ali je ostala hladnoća i tragovi suza.

I duhovnici i vjernici slažu se kako preostaje molitva, pokajanje i pokora da bi se zaustavili sve izgledniji daljnji sukobi.

Izvor: narod.hr / tvn24
Foto : tvn24 / pl.gloria.tv

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko