gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Dvostruka radost na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: ss. klarise Brestovsko   
17. lipnja 2014.

Ovih dana na Brestovskom smo imali razlog za dvostruko slavlje. Ponajprije, u subotu 14. lipnja, u kapelici ss. klarisa, uz prisustvo svećenika, časnih sestara i framaša s Brestovskog, provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran, ponovno je obukao u redovnički habit fra Ivicu Radića, koji je nakon završene teologije svojevoljno napustio red, a sada donio odluku vratiti se u franjevačku obitelj.

Fra Lovro je ovaj fra Ivičin povratak u zajednicu usporedio sa onom poznatom prispodom o Dobrom Ocu. "Otac sinu daje slobodu, ali nije sretan što je sin tu slobodu zloupotrijebio i otuđio se. Željno ga je iščekivao ustrajno se nadajući njegovu povratku – ne prisilnom nego dragovoljnom. Čekao je i dočekao. Nije kažnjavao sina zbog štete koju je nanio njemu i cijeloj obitelji, nego se radovao što mu se sin živ i zdrav vratio kući i što mu nikad više neće pasti na pamet da opet napravi sličnu glupost", dodao je fra Lovro.

Tijekom obreda primanja u Red sv. Franje provincijal je fra Ivici predao Pravilo Franjevačkog reda, Generalne konstitucije, Statute, Provincijske statute, te Časoslov naroda Božjega. Nakon ovog misnog slavlja nastavili smo druženje u dvorani našeg samostana gdje su prisutni izrekli riječi čestitanja fra Ivici, radujući se zbog njegovog povratka u franjevačku obitelj.

Naša druga radost je da su na ovom slavlju bili prisutni i novaci iz Livna, koji su prije godinu dana također obukli franjevački habit upravo u našoj župi. Među šestoricom novaka, radost nam je što su dvojica iz ove župe: fra Stjepan i fra Ivan. Novaci su svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali ovo misno slavlje. A sutradan na svetkovinu Presvetog Trojstva također su svirali i pjevali na obje svete mise u župnoj crkvi, a njihov meštar fra Marko Ešegović je predvodio misno slavlje.

Nakon svetih misa, na radost okupljenih vjernika, novaci su zasvirali i kolo ispred crkve. Istog dana novaci su se uputili u Ramu, gdje počinju svoje duhovne vježbe, a za nekoliko dana položit će i svoje prve zavjete. Želimo im Božji blagoslov i ustrajnost na njihovom redovničkom putu.

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko