gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Započelo Dječje ljeto Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
10. srpnja 2014.

U četvrtak, 10. srpnja, u župi Brestovsko započelo je drugo po redu Dječje ljeto, projekt za djecu od 1. do 6. razreda Osnovne škole. Ovogodišnje Dječje ljeto se održava pod geslom "Zajedno u Kristu" i okuplja 70-ak djece. Program za djecu su pripremili animatori Frame, u suradnji s Župnim uredom Rođenja BDM. U cijelom projektu sudjeluje 20-ak framaša, animatora i volontera.

Naše druženje smo započeli na najbolji način - svetom misom u 10:30h, koju je predvodio župnik, fra Damir Pavić. Nakon svete mise, djeca su, podijeljena u pet grupa, imala zadatak da zajedno sa svojim animatorima osmisle ime i zastavu svoje grupe. Tako su se tu našli Kristovi anđeli, Gospini ljiljani, Ljubičasti anđeli i Srce Isusovo 1 i 2, dvije grupe koje su se sasvim slučajno dosjetile istog imena, valjda nadahnute fra Damirovom propovijedi u kojoj je djeci govorio da im Isus treba biti u srcu uvijek i svugdje.

Nakon učenja himne Zajedno u Kristu i drugih pjesama, plesova i igara, te zasluženog ručka, došlo je vrijeme i za učenje, tj. prvu radionicu - Bonton. Animatori su djecu, na zanimljiv način i kroz skečeve, učili pravilima lijepoga ponašanja, kako se ophoditi prema starijim osobama, kako se ponašati u crkvi, za stolom, u društvu. Bilo je govora i o takozvanim čarobnim riječima, s posebnim naglaskom na HVALA, prije svega Bogu za sve što nam pruža.

Prvi dan završen je molitvom. Pred nama su još tri zanimljiva dana u kojima ćemo štošta naučiti. Ispunit ćemo ih molitvom, pjesmom, plesom i dječjom radošću.

 
Povezani članci :

» Završeno Dječje ljeto

Od 10. do 13. srpnja u našoj župi održano je drugo Dječje ljeto, pod vodstvom animatora Frame i u suradnji s Župnim uredom. Djeca i animatori su bili vođeni geslom "Zajedno u Kristu".Dječje ljeto je završeno jutarnjom, dječjom svetom misom...

» Dječje ljeto

FRAMA BRESTOVSKOu suradnji s Župnim uredom Rođenja BDM BrestovskoorganiziraDJEČJE LJETO (10.-13. srpnja 2014.) Zajedno u Kristu! Od 10. do 13. srpnja 2014. godine u župi Brestovsko bit će organizirano drugo Dječje ljeto.Program organiziraju...

» Dječji vikend na Brestovskom

Od 12. – 14. srpnja u našoj župi održan je prvi Dječji vikend pod geslom: "Pustite dječicu neka dolaze k meni". Više od petnaest framaša je dva dana aktivno radilo, učilo, pjevalo, plesalo i igralo se s oko šezdesetak djece od 1. do 6....

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko