gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Gospa krenula u pohod obiteljima na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. listopada 2014.

Danas, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, i na početku mjeseca koji je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, na poseban način je bilo svečano u našoj crkvi na Brestovskom.
Naime, kao što je najavljivano već dugo vremena, konačno je lik Blažene Djevice Marije krenuo u posjetu obiteljima župe Brestovsko. Započela je pobožnost posvete cijele naše župne zajednice i svih obitelji Prečistom Srcu Marijinu.

U 17:30h u crkvi su se okupili brojni župljani, a zatim su na simboličan način napravili veliki lanac spleten tako da su bili povezani jedni s drugima s krunicama omotanim oko ruku. Fra Gabrijel je na dojmljiv način objasnio svrhu ove pobožnosti i važnost obiteljske molitve pozvavši sve prisutne da izraze svoju ljubav prema Isusu i Mariji. Nakon toga smo zajednički molili svetu krunicu.

Nakon krunice uslijedila je sveta misa na kojoj smo na poseban način molili za blagoslovljen početak ove pobožnosti kako bi ona donijela milosne plodove u čitavoj župnoj zajednici.

Liturgijsko pjevanje predvodio je "Dodir ljubavi", zbor mladih naše župe. Divno je bilo slušati glasove djece, mladih i svih okupljenih vjernika kako jednim glasom pjevaju Bogu i utječu se zagovoru naše nebeske Majke.

Na koncu svete mise blagoslovili smo cvijeće i svijeće koje su donijeli vjernici, a zatim uz završnu Gospinu pjesmu u svečanoj procesiji iz crkve ispratili dva kipa Blažene Djevice. Kipovi su uneseni u cvijećem okićena auta te uz zvuk crkvenih zvona i mahanje okupljenih župljana ispraćeni u dvije obitelji, odakle će dalje nastaviti putovanje kroz cijelu župu Brestovsko.
Molimo Gospodina za uspješan početak i dovršetak ove pobožnosti i da po zagovoru Blažene Djevice Marije svim našim obiteljima udijeli mir i blagoslov.

 
Povezani članci :

» Frama Brestovsko prati Gospin kip

Kip Blažene Djevice Marije putuje kroz našu župu. U svakoj obitelji u koju dođe donosi radost, mir, molitvu, zajedništvo. Divno je slušati ljude koji svjedoče kako se cijela obitelj okupila i zajedno molila pred Gospinim kipom.Tako se i mi,...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko