gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Klanjati se živom Isusu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. studenog 2014.

Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim

Poznato nam je iz života sv. Franje Asiškog da je svetac na osobit način štovao Isusovu prisutnost u euharistijskim prilikama. Uvijek kada je ulazio u crkvu ili tek izdaleka ugledao zvonik neke crkve, znajući da je u njoj pohranjeno Tijelo Kristovo, serafski svetac padao bi na koljena i molio: "Klanjam Ti se Presveti Gospodine Isuse Kriste, ovdje i u svim crkvama Tvojim koje su na cijelome svijetu i blagoslivljam Tebe, jer si svetim križem svojim svijet otkupio." Stoga je tradicija da se u većini franjevačkih crkava na koncu svete mise moli ova prekrasna molitva sv. Franje. No, može li ljubav prema Isusu i Njegovoj neprestanoj prisutnosti u svetohraništu ostati samo na tome?

Stoga, pitanje koje postavljam i sebi i vama, dragi župljani, jest slijedeće: Jesmo li dovoljno svjesni i nismo li pomalo zaboravili da u našoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, kao i u svim katoličkim crkvama, Isus prebiva dvadeset četiri sata na dan? Nedostaje li nam možda Franjinog žara i ljubavi i je li dovoljno prolazeći pored crkve napraviti znak križa na svome tijelu koji je često tek pusta navika? Nismo li pozvani za trenutak zastati, odvojiti malo vremena te ući u crkvu, pokloniti se Isusu i u tišini svoga srca posvijestiti sebi činjenicu: Isus je zaista živ i nalazi se ovdje! On me istinski ljubi i želi biti sa mnom kroz sve dana moga života!

Mislim da je u užurbanom vremenu u kojem živimo, kada su mnogi zaboravili da su najdragocjeniji oni trenutci koje smo proveli s Bogom – a njih je sve manje i manje – potrebno pasti na koljena pred svojim Isusom i odlučiti odsada u svome životu odvojiti više vremena za Njega te tako zadobiti toliko žuđeni mir i utjehu. Želja mi je da svi zajedno, u Franjinom duhu, nanovo otkrijemo ljubav prema Isusu prisutnom u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Želim da se zajedno klanjamo Isusu, Njemu predamo svoje srce te molimo za sve naše obitelji i cijelu župnu zajednicu.

Iz spomenutog razloga naša crkva na Brestovskom bit će otvorena svakog utorka i na oltaru će od 08:00 do 18:00 sati biti izložen Presveti Oltarski Sakrament. S vremenom će biti napravljen raspored tako da u svako vrijeme dana uvijek netko bude u crkvi. Pozvani su svi župljani Brestovskog i svi koji vjeruju da je Isus živ i neprestano boravi u crkvi čekajući na tebe i mene. Odvojimo vrijeme za svoga Isusa, jer ako imam vremena za svoje prijatelje i tolike nevažne stvari u životu, koliko više je potrebno pronaći slobodne trenutke za svoga božanskog Učitelja i Gospodina? On je uvijek tu za mene pružajući mi ruku prepunu ljubavi, milosrđa i utjehe?!

U posljednjih pola sata klanjanja, od 17:30h do 18:00h, molit ćemo svetu krunicu, slaviti svetu misu i moliti za oslobođenje i nutarnje ozdravljenje svih onih koji su ranjeni grijehom. Bit će to dan u kojem ćemo moliti da svi upoznaju Isusovu ljubav, prihvate Isusa kao živog Spasitelja, odreknu se robovanja grijehu i đavlu i ozdrave od bolesti duše i tijela. To ćemo moliti po zagovoru Blažene Djevice Marije, sv. Oca Franje i sv. Ante Padovanskog.

Neka nam Gospodin otvori oči srca da uistinu možemo prepoznati Isusa skrivenog u komadiću posvećenog kruha i ljubiti ga poput sv. Franje izgovarajući njegove riječi: "O divne li veličine i neshvatljive počasti! O uzvišene poniznosti! O ponizne uzvišenosti, da se Gospodar svega, Bog i Sin Božji, toliko ponizi da se radi našega spasenja sakrije pod neznatnim likom kruha! Pogledajte, braćo, Božju poniznost i izlijte pred njim svoja srca. Ponizite se i vi, da vas on uzvisi. Ništa, dakle, svoga nemojte zadržati za sebe, da vas cijele primi onaj, koji se vama cio predao."

Fra Damir Pavić, župnik

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko