gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

80. rođendan fra Gabrijela Tomića Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. srpnja 2015.

Svaka godina života je dar Božji. Na tome daru trebamo uvijek biti zahvalni i uvijek reći: Bože, od srca ti hvala! Radost je još veća kada netko dočeka duboku starost i Bog mu dadne dobro zdravlje i ljubav da život živi u punini.

Jednu takvu obljetnicu proslavili smo danas na Brestovskom. Fra Gabrijel Tomić, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa danas je obilježio svoj 80. rođendan. U obiteljskom ozračju skupina franjevaca na čelu s fra Lovrom Gavranom, provincijalom Bosne Srebrene, proslavila je ovu obljetnicu zahvaljujući Bogu za fra Gabrijelov život.

Najprije smo slavili svetu misu zahvalnicu u samostanu sestara klarisa. Svetu misu je predslavio fra Gabrijel. U propovijedi se provincijal osvrnuo na fra Gabrijelov život rekavši kako mu je Gospodin i u dubokoj starosti darovao srce mladića koje još uvijek oduševljeno, mladenački služi Gospodinu u svome svećeništvu. Fra Gabrijel je također zahvalio Bogu za dugi život i sve milosti koje je od Boga primio po zagovoru Blažene Djevice Marije koja mu je bila utočište kroz cijeli život.

Nakon svete mise zajedničko slavlje nastavljeno je u župnom dvorištu, gdje su nam se pridružili drugi svećenici i fra Gabrijelovi prijatelji koji su željeli zajedno s njime proslaviti ovaj događaj. Posebna radost bila je što je ovom slavlju nazočio i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, mons. Luigi Pezzutto.

Neka dobri Gospodin i dalje svojom milošću i blagoslovom prati našega fra Gabrijela da nam poživi još mnoga ljeta u miru i radosti.

 
Povezani članci :

» Zlatna misa fra Gabrijela Tomića

U subotu, 14. rujna, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić, proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Fra Gabrijel je jedan od osmorice ovogodišnjih franjevaca zlatomisnika provincije...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko