gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Posveta župe Blaženoj Djevici Mariji Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
29. rujna 2015.

27. rujna je uistinu veliki dan za župu Brestovsko. Dan je to kada je cijela župa posvećena Prečistom Srcu Marijinu.

Ovom događaju prethodio je višemjesečni pohod lika Blažene Djevice Marije svim obiteljima u župi. Time je započela Duhovna obnova svake naše obitelji i čitave župne zajednice. Naime, putujući Gospin kip se u jednoj obitelji zadržavao 24 sata dok je Gospa, kao Majka, pozivala na molitvu, obraćenje, mir i zajedništvo.

Samom činu posvete župe prethodila je duhovna obnova kroz Trodnevnicu koju je predvodio fra Ante Barišić, župnik iz Petrinje.

I konačno, kao vrhunac cjelokupnog duhovnog pothvata bila je današnja svečana sveta misa posvete koju je predvodio uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski. U svojoj propovijedi naglasio je da posvetiti znači potpuno predati se, te pozvao sve okupljene da predaju svoje obitelji Majci Mariji koja, milosti puna, vodi do svoga Sina.

Svi prisutni vjernici su dobili blagoslovljene čudotvorne medaljice i molitve kojima će se utjecati Mariji, kao i veliku sliku Gospe Olovske. Fra Gabrijel je napomenuo da današnji čin posvete župljani ne shvate olako jer se njime zvanično svrstavaju u Marijinu legiju.

Potom su vjernici, predvođeni kardinalom, zajednički izmolili molitvu posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Na koncu svete mise, dječica obučena u narodne nošnje su uručila kardinalu simboličan dar kao znak zahvale.

Molimo Gospodina, da po Marijinom moćnom zagovoru kojemu smo se utekli, izlije obilje milosti i duhovnih plodova na sve obitelji i čitavu župnu zajednicu.

 
Povezani članci :

» Obiteljska kateheza s Marijom

Prošlo je više od godine dana otkada je Gospin lik krenuo u pohod svim obiteljima naše župe. Bilo je to 1. listopada 2014. godine. Vrhunac svega, nakon što je Blažena Djevica Marija posjetila svaku obitelj, bila je posveta svih obitelji i...

» Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Prošlo je godinu dana (1. listopada 2014.) otkad su kroz župu Brestovsko krenula dva putujuća kipa Blažene Djevice Marije i ušla u svaku obitelj naše župe. Za svaku obitelj bila je to velika svečanost kada se obitelj s rođacima i...

» Posveta župe Blaženoj Djevici Mariji

» Putujući kip Blažene Djevice Marije

Dragi vjernici župe Brestovsko! U srijedu, 1. listopada 2014. godine, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, pod geslom "Evo ti majke", kreće u pohod - posjetu obiteljima župe Brestovsko putujući kip Blažene Djevice Marije. Tim danom...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko