gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Nedjeljnja misna čitanja - 25.6.2017. Ispis E-mail
Autor: fra Ilija Jurić   
25. lipnja 2017.

Kratki komentar uz prvo čitanje

Naša je sudbina u Božjim rukama. Tko prihvati da bude prorok, mora očekivati protivljenje pa čak i progonstvo. On ipak ne može izbjeći zadaći jer uvijek ostaje vjeran Bogu i ljudima kojima je poslan.

Čitanje knjige proroka Jeremije  (Jr 20, 10-13)
Reče Jeremija: Čuh klevete mnogih: “Užas odasvud! Prijavite! Mi ćemo ga prijaviti.” Svi koji mi bijahu prijatelji čekahu moj pad. “Možda ga zavedemo, pa ćemo njim ovladati i njemu se osvetiti!” Sa mnom je Gospodin kao snažan junak! Zato će progonitelji moji posrnuti i neće nadvladati, postidjet će se veoma jer neće uspjeti; vječna se sramota neće zaboraviti. Gospodine nad Vojskama, koji proničeš pravednika i ispituješ mu bubrege i srce, daj da vidim kako im se osvećuješ jer tebi povjerih parnicu svoju. Pjevajte Gospodinu, hvalite Gospodina, jer on izbavi dušu sirote iz ruku zlikovaca. 
Riječ Gospodnja!

 


Psalam – Pripjev: Po velikoj dobroti svojoj, usliši me, Gospodine! (Ps 69
,8-10.14-14.17-17.33-35)

  1. Jer zbog tebe podnesoh pogrdu,i stid mi pokri lice.Tuđinac postadoh braći
    i stranac djeci majke svoje.Jer me izjela revnost za dom tvoji poruge onih koji se rugaju tebi padoše na me.
  2. No tebi se molim, Gospodine,u vrijeme milosti, Bože;po velikoj dobroti svojoj ti me uslišipo svojoj vjernoj pomoći!
  3. Usliši me, Gospodine, jer je dobrostiva milost tvoja,po velikom milosrđu pogledaj na me!Gledajte, ubogi, i radujte se,nek’ vam oživi srce, svima koji Boga tražite.
  4. Jer siromahe Gospodin čuje,on ne prezire sužanja svojih.Neka ga hvale nebesa i zemlja,mora i sve što se u njima miče.


Komentar uz drugo čitanje

Do Kristova dolaska ljudi su se prepoznavali u Adamu, čovjeku neposluha i grijeha. Od Krista pa dalje svi koji u njega vjeruju žive u vjernosti i milosti.

Čitanje poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima (Rim 5, 12-15)
Braćo! Kao što po jednom čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt… Doista, do Zakona bilo je grijeha u svijetu, ali se grijeh ne ubraja kad nema zakona. Da, ali smrt je od Adama do Mojsija doista kraljevala i nad onima koji ne sagriješiše prekršajem sličnim kao Adam, koji je pralik Onoga koji ima doći. Ali s darom nije isto kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu. 
Riječ Gospodnja!


Pjesma prije Evanđelja:
Riječi tvoje, Gospodine, duh su i život, Ti imaš riječi života, vječnoga! Aleluja


Komentar uz Evanđelje

Ne bojte se! Ne može nas uništiti progonstvo, već naša šutnja. Bit ćemo suđeni prema tome koliko smo pred ljudima priznavali Krista. U toj jeri će nas Krist priznati pred svojim Ocem.

Čitanje sv. evanđelja po Mateju (Mt 10
,26-33): »Ne bojte ih se dakle. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.« »Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.« »Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca.« »Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.« Riječ Gospodnja!

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko