gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Nedjeljnja misna čitanja - 25.6.2017. Ispis E-mail
Autor: fra Ilija Jurić   
25. lipnja 2017.

Kratki komentar uz prvo čitanje

Naša je sudbina u Božjim rukama. Tko prihvati da bude prorok, mora očekivati protivljenje pa čak i progonstvo. On ipak ne može izbjeći zadaći jer uvijek ostaje vjeran Bogu i ljudima kojima je poslan.

Čitanje knjige proroka Jeremije  (Jr 20, 10-13)
Reče Jeremija: Čuh klevete mnogih: “Užas odasvud! Prijavite! Mi ćemo ga prijaviti.” Svi koji mi bijahu prijatelji čekahu moj pad. “Možda ga zavedemo, pa ćemo njim ovladati i njemu se osvetiti!” Sa mnom je Gospodin kao snažan junak! Zato će progonitelji moji posrnuti i neće nadvladati, postidjet će se veoma jer neće uspjeti; vječna se sramota neće zaboraviti. Gospodine nad Vojskama, koji proničeš pravednika i ispituješ mu bubrege i srce, daj da vidim kako im se osvećuješ jer tebi povjerih parnicu svoju. Pjevajte Gospodinu, hvalite Gospodina, jer on izbavi dušu sirote iz ruku zlikovaca. 
Riječ Gospodnja!

 


Psalam – Pripjev: Po velikoj dobroti svojoj, usliši me, Gospodine! (Ps 69
,8-10.14-14.17-17.33-35)

  1. Jer zbog tebe podnesoh pogrdu,i stid mi pokri lice.Tuđinac postadoh braći
    i stranac djeci majke svoje.Jer me izjela revnost za dom tvoji poruge onih koji se rugaju tebi padoše na me.
  2. No tebi se molim, Gospodine,u vrijeme milosti, Bože;po velikoj dobroti svojoj ti me uslišipo svojoj vjernoj pomoći!
  3. Usliši me, Gospodine, jer je dobrostiva milost tvoja,po velikom milosrđu pogledaj na me!Gledajte, ubogi, i radujte se,nek’ vam oživi srce, svima koji Boga tražite.
  4. Jer siromahe Gospodin čuje,on ne prezire sužanja svojih.Neka ga hvale nebesa i zemlja,mora i sve što se u njima miče.


Komentar uz drugo čitanje

Do Kristova dolaska ljudi su se prepoznavali u Adamu, čovjeku neposluha i grijeha. Od Krista pa dalje svi koji u njega vjeruju žive u vjernosti i milosti.

Čitanje poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima (Rim 5, 12-15)
Braćo! Kao što po jednom čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt… Doista, do Zakona bilo je grijeha u svijetu, ali se grijeh ne ubraja kad nema zakona. Da, ali smrt je od Adama do Mojsija doista kraljevala i nad onima koji ne sagriješiše prekršajem sličnim kao Adam, koji je pralik Onoga koji ima doći. Ali s darom nije isto kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu. 
Riječ Gospodnja!


Pjesma prije Evanđelja:
Riječi tvoje, Gospodine, duh su i život, Ti imaš riječi života, vječnoga! Aleluja


Komentar uz Evanđelje

Ne bojte se! Ne može nas uništiti progonstvo, već naša šutnja. Bit ćemo suđeni prema tome koliko smo pred ljudima priznavali Krista. U toj jeri će nas Krist priznati pred svojim Ocem.

Čitanje sv. evanđelja po Mateju (Mt 10
,26-33): »Ne bojte ih se dakle. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.« »Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.« »Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca.« »Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.« Riječ Gospodnja!

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko