gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Nedjeljnja misna čitanja - 6.8.2017. Ispis E-mail
Autor: fra Ilija Jurić   
07. kolovoza 2017.

Kratki komentar uz prvo čitanje:

Gospodinovo preobraženje je istinska stvarnost. Svijetu koji čezne za spasenjem, mirom i jedinstvom prorok očituje tajanstveni Božji naum. Bog nam daje obećanje posvemašnje preobrazbe.

Čitanje Knjige proroka Daniela (Dn 7,9.13-14):

Gledao sam: Prijestolja bjehu postavljena i Pradavni sjede. Odijelo mu bijelo poput snijega; vlasi na glavi kao čista vuna. Njegovo prijestolje kao plamenovi ognjeni i točkovi kao žarki oganj. Gledah u noćnim viđenjima i gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin čovječji. On se približi Pradavnome i dovedu ga k njemu. Njemu bi predana vlast, čast i kraljevstvo, da mu služe svi narodi, plemena i jezici. Vlast njegova vlast je vječna i nikada neće proći, kraljevstvo njegovo neće propasti.

Riječ Gospodnja!

 

Psalam – Pripjev Gospodin kraljuje, Svevišnji – nad svom zemljom! (Ps 97, 1-2.5-6.9)

1. Gospodin kraljuje: neka kliče zemlja, nek se vesele otoci mnogi! Oblak i tama ovijaju njega,pravda i pravo temelj su prijestolja njegova.

2. Brda se tope pred Gospodinom kao vosak, pred vladarom sve zemlje. Nebesa navješćuju pravednost njegovu, svi narodi gledaju mu slavu.

3. Ti si, Gospodine, Svevišnji – nad svom zemljom, visoko, visoko nad bozima svima.

 

Komentar uz drugo čitanje:

Naša je sigurnost u Kristu. Naša vjera u Krista ne počiva na bajkama već na svjedočanstvu apostola. Oni utvrđuju našu nadu. Istina, još hodimo u tami i nejasnoći, ali dostatna nam je vjera da idemo u susret danu kad će se očitovati svjetlo u svoj punini.

 

Čitanje Druge poslanice svetoga Petra apostola (2 Pt 1,16-19):

Predragi! Nismo vam navijestili snagu i Dolazak Gospodina našega Isusa Krista slijedeći izmudrene priče, nego kao očevici njegova veličanstva. Od Oca je doista primio čast i slavu kad mu ono od uzvišene Slave doprije ovaj glas: Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, u njemu mi sva milina! Taj glas, koji s neba dopiraše, čusmo mi koji bijasmo s njime na Svetoj gori. Tako nam je potvrđena proročka riječ te dobro činite što uza nju prianjate kao uza svjetiljku što svijetli na mrklu mjestu – dok Dan ne osvane i Danica se ne pomoli u srcima vašim.

Riječ Gospodnja!

 

Pjesma prije evanđelja: Ovo je Sin moj ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga! (Mt 37,5c)

 

Komentar uz Evanđelje:

Apostoli su vidjeli Isusovu slavu. Pred samu Isusovu smrt vjera apostola je ojačana i prosvijetljena. Preobraženi se Isus očituje kao Božji sin. I mi koji smo uvedeni u vazmeno otajstvo već smo preobraženi i u Kristu smo postali Božjim sinovima.

 

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju (Mt 17, 1-9):

U ono vrijeme uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana, brata njegova, te ih povede na goru visoku, u osamu, i preobrazi se pred njima. I zasja mu lice kao sunce, a haljine mu postadoše bijele kao svjetlost. I gle: ukazaše im se Mojsije i Ilija te razgovarahu s njime. A Petar prihvati i reče Isusu: »Gospodine, dobro nam je ovdje biti. Ako hoćeš, načinit ću ovdje tri sjenice, tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu.« Dok je on još govorio, gle, svjetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: »Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga!« Čuvši glas, učenici padoše licem na zemlju i silno se prestrašiše. Pristupi k njima Isus, dotakne ih i reče: »Ustanite, ne bojte se!« Podigoše oči, ali ne vidješe nikoga doli Isusa sama. Dok su silazili s gore, zapovjedi im Isus: »Nikomu ne kazujte viđenje dok Sin Čovječji od mrtvih ne uskrsne.«

Riječ Gospodnja.

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko