gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Majka Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   
16. listopada 2013.

Kada sam pitala prijateljicu o čemu da pišem, rekla mi je da pišem o onome što osjećam jer ću tako teško pogriješiti. Tako sam odlučila pisati o svojoj majci. Dala mi je život, a toliko je volim da bih joj ga darovala u svakom trenutku. Od samih početaka učila me je što je dobro, a što zlo. Vodila me prema Bogu, upoznala me s njim, i to svaki dan iznova čini. Učila me je kako svaka osoba ima dostojanstvo i da je treba cijeniti. Učila me je kako je znanje bez ljubavi ništa. Učila me je vjeri, pravoj istini, ufanju i poniznosti. Kada bih ponekad odlutala, ona bi me čekala puna utjehe. Kao maloj, ona za mene nije imala grešaka i propusta, a kako sam odrastala uviđala sam da i ona zna griješiti. I sama sam grešna i ona me takvu prihvaća. Njeno ime je Crkva.

> Cijeli tekst...
 
Dar savjeta Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. travnja 2013.

Ljudski život prepun je situacija kada se valja odlučiti. Izabrati pravi put. Međutim, za odluku je potreban savjet drugoga. Jer, ako se čovjek osloni samo na sebe i svoje osjećaje može pogriješiti i odabrati ono što ne usrećuje i ne donosi duši željeni mir. Nije dovoljno izabrati tek ono što je lakše, ugodnije, jednostavnije, korisnije…, nego otkriti što je Božja volja u određenom trenutku. Valja prepoznati što Bog želi od mene i dopustiti da me On savjetuje i vodi. No, problem je u tome što ljudske misli i djelovanja nisu usklađene s Božjim mislima i čovjek se najčešće opire vršiti volju Božju želeći vršiti svoju vlastitu volju. Tako Bog po proroku Izaiji veli: "misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti" (Iz 55,8).

> Cijeli tekst...
 
Nevidljivi kišobrani Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   
17. veljače 2013.

Opet svuda pada oko nas. Ulice su prekrivene raznoraznim kišobranima. Svatko ima svoj, bio on žut ili plav, malen ili velik. I svi se skrivamo ispod njih kako nas ne bi koja kapljica orosila. Trčimo ulicama, prelazimo ceste, uskačemo u taksije, zaštićeni jer imamo svoj kišobran. Oko nas pada i pada Božja riječ, a mi smo presretni što nas niti jedna kap nije dotakla. Ako već i jest, njen trag brzo će s nas nestati i bit će kao da nas ta kap nikada nije ni dotakla.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12»Kraj »

Stranica 2 od 2

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko