gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Bicikločašće sv. Ivi Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
15. lipnja 2013.

Brestovsko – Podmilačje
23.06.2013. u 04:00h

Povodom proslave sv. Ivana Krsitelja, Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko 23. lipnja organizira bicikločašće u Podmilačje. Zbog velike udaljenosti u vožnji mogu sudjelovati samo punoljetni članovi Kluba. Maloljetnici mogu nam se pridružiti jedino u prisustvu osoba – roditelji ili od roditelja ovlaštene osobe – koje preuzimaju odgovornost za njih. Povratak iz Podmilačja autobusom istoga dana navečer nakon večernjeg molitvenog programa u svetištu. Cijena prijevoza do Brestovskog 10 KM.

> Cijeli tekst...
 
Bicikločašće sv. Anti Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. lipnja 2013.

Povodom blagdana sv. Ante, koji se na poseban način obilježava u susjednoj župi, Biciklistički klub "Sv. Franjo" Brestovsko je na uočnicu sv. Ante uprililičio prigodno bicikločašće u Busovaču.

Polazak je bio u 15:30h ispred župne crkve na Brestovskom. Članovima našega Kluba pridružila se i nekolicina biciklista iz Kreševa i Kiseljaka. Nakon molitve i fotografiranja, uz kratke odmore, na vrijeme smo stigli u Busovaču kako bismo imali dovoljno vremena za osobnu pobožnost prije početka misnog slavlja.

> Cijeli tekst...
 
"Sv. Franjo" u Fojnici Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. svibnja 2013.

Biciklistički klub "Sv. Franjo" s Brestovskog, povodom blagdana Duhova, organizirao je bicikločašće u susjednu župu Fojnica, gdje se na poseban način proslavlja ovaj blagdan.

Dana 19. svibnja u 08:30h, ispred crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, okupilo se ravno 19 biciklista! Nakon zajedničke molitve i fotografiranja s mladima iz Sarajeva koji su sudjelovali na Duhovskom bdijenju u našoj župi, krenuli smo prema Fojnici.

> Cijeli tekst...
 
Sv. Franjo u posjeti sv. Jakovu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. svibnja 2013.

U nedjelju, 12. svibnja, u organizaciji Biciklističkog kluba "Sv. Franjo" s Brestovskog upriličena je vožnja biciklima do svetišta sv. Jakova Markijskog u Deževicama, gdje se svake Mlade nedjelje na misno slavlje okuplja mnoštvo vjernika iz ovih krajeva.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima jedna skupina naših biciklista raznih uzrasta odlučila se poći u Deževice pomoliti se Bogu i zajednički se družiti tijekom dana. U tome su uistinu uživali. Dio atmosfere toga dana možete doživjeti u fotografijama koje donosimo u nastavku…

> Cijeli tekst...
 
Brestovsko Gospi u Olovo… Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. svibnja 2013.

Već godinama se 1. svibnja tradicionalno hodočasti Gospi u Olovo. Vjernici brojnih župa iz Bosne i Hercegovine dolaze u ovo najstarije Gospino svetište na ovim prostorima i utječu se zagovoru Majke Marije.
Tako su i ove godine mnogi župljani Brestovskog krenuli put Olova koristeći se različitim prijevoznim sredstvima. Veća skupina naših župljana, zajedno s fra Gabrijelom, krenula je autobusom prema Olovu, a jedna manja skupina Biciklističkog kluba Sv. Franjo Brestovsko krenula je rano ujutro biciklima prema Olovu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 2 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko