gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Godišnja izborna skupština Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
21. siječnja 2014.

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom od 17. do 19. siječnja 2014. godine održana je redovita Godišnja skupština Franjevačke mladeži – Frame Bosne Srebrene koja je ove godine bila i izborna skupština. Skupštinu je predvodilo područno vijeće Frame Bosne Srebrene na čelu s područnim duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem.

Skupštini su nazočila 33 mjesna bratstva zastupana po njihovim predsjednicima i potpredsjednicima. Framu Brestovsko predstavljale su predsjednica Klaudija Vujica i potpredsjednica Kristina Vukadin.

U petak smo krenuli s predstavljanjem godišnjih izvještaja mjesnih bratstava Frame za 2014. godinu. Na taj način se analizira rad svakog mjesnog bratstva, a ostali framaši čuju prijedloge za neke projekte ili rješavanje određenih problema.

> Cijeli tekst...
 
"Dodir Ljubavi" na koncertu u Fojnici Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
20. prosinca 2013.

U organizaciji Frame Fojnica i udruženja mladih "La Verna", u Fojnici je 19. prosinca održan humanitarno – božićni koncert na kojem je nastupio i naš bend Dodir Ljubavi. Ovo je bio jako zanimljiv koncert, jer je bilo raznih izvođača. Od onih najmlađih, pa školaraca i onih nešto starijih.

A i same izvedbe su bile raznolike. Tako su se mogli pogledati nastupi kulturno – umjetničkih društava te rock bendova. Naš Dodir Ljubavi je nastupio s pjesmama Visom leteć i Jerihonske zidine, koje su gledatelji, kao i sve ostale, nagrađivali srdačnim pljeskom.

> Cijeli tekst...
 
Izabrano novo Vijeće Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
14. prosinca 2013.

13. prosinca na susretu Frame održan je izbor novog Vijeća Frame koje će narednu godinu služiti svom bratstvu i animirati ga. Sve je započelo molitvom i zazivom Duha Svetoga, da bi se sve moglo dobro, odgovorno i savjesno obaviti. Pri izboru je sudjelovalo 25 framaša, a tu su još bili duhovni asistent fra Damir Pavić i predstavnica vijeća Frame Bosne Srebrene Marija Puljić.

> Cijeli tekst...
 
Primanja i obećanja Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
25. studenog 2013.

Primanja i obećanja Frame Brestovsko - 24. studenog 2013. Na svetkovinu Krista Kralja, 24. studenog, u našoj župi održan je svečani Obred primanja i davanja obećanja Frame Brestovsko, pod geslom "Djeluj kroz mene". Sedam framaša je primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži, a 31 dalo obećanje življenja evanđeoskih ideala po uzoru na svetog Franju.

Primanje u bratstvo, odnosno davanje obećanja, zasigurno je najljepši događaj u životu svakog framaša, jer predstavlja novi početak bližeg života s Kristom, kako bismo uistinu mogli reći: "Bog moj – sve moje." Duhovna priprava za ovaj naš Obred započela je hodočašćem u Međugorje, a potom i posvješćivanjem značaja obećanja Bogu te ispitom savjesti i klanjanjem u petak i subotu uoči nedjeljnog obreda.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće mladih naše župe u Međugorje Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
17. studenog 2013.

Hodočašće mladih župe Brestovsko u Međugorje - 16. studenog 2013. Župni ured Brestovsko, u suradnji s Framom Brestovsko, organizirao je 16. studenog 2013. hodočašće mladih Gospi u Međugorje. Krenuli smo u još mračnim jutarnjim satima, nas 53, zajedno sa župnikom.

Kako framaše sljedeće nedjelje očekuje svečani obred primanja i davanja obećanja, nakana je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru, a radosni su što su im se priključili i ostali mladi iz župe. No, cilj je svima isti: susresti i osjetiti Majku Mariju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 8 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko