gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

U Tuzli započeo Franjevački hod pod geslom "Hodam i vjerujem" Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić i Iva Maros   
25. srpnja 2013.

Tuzla - 25. srpnja 2013., na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika, u franjevačkom samostanu Svetog Petra i Pavla u Tuzli, okupilo se sedamdesetak framaša Bosne Srebrene na III. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: "Vjerujem i hodam", u znaku Godine vjere, tako da je i nakana učvršćivanje i rast u vjeri, duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli. Na hodu sudjeluju i framaši iz župe Brestovsko: Marija Trogrlić, Stipo Barešić i Klaudija Vujica.

> Cijeli tekst...
 
Framin Dan ekologije Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. lipnja 2013.

Potaknuti primjerom svoga zaštitnika, sv. Franje Asiškog, koji je i proglašen zaštitnikom ekologije, članovi Franjevačke mladeži Bosne Srebrene obilježili su svoj Dan ekologije u Osovi, 1. lipnja.

Šest framaša iz Brestovskog s mnoštvom drugih framaša iz naše provincije Bosne Srebrene okupili su se u toj župi kako bi zajednički slavili Boga, razmjenjivali iskustva, čistili okoliš i ostavili trag za sobom, tj. zasadili nove sadnice.

> Cijeli tekst...
 
Biskupijski Dan mladih u Komušini Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
25. svibnja 2013.

25. svibnja, pod geslom: "Pođite, dakle, i učinite mojim učenicima sve narode!", održan je 42. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Gospinom svetištu Komušina – Kondžilo. Četiri framašice, zajedno s župnikom, predstavljali su župu Brestovsko. Sam program susreta trajao je dva dana. U petak je dvjestotinjak mladih sudjelovalo u različitim radionicama i cjelonoćnom bdijenju.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na otvorenju Konferencije mladih Ispis E-mail
Autor: kta   
13. travnja 2013.

Mladi s Brestovskog i župnik fra Damir Pavić zajedno s kardinalom Vinkom Puljićem U amfiteatru Katoličkog školskog centra "Sv. Josip" u Sarajevu, u večernjim satima 12. travnja 2013., nakon zajedničkog Misnog slavlja u crkvi Kraljice krunice, upriličeno je svečano otvaranja Nacionalne konferencije o pastoralu mladih u BiH pod geslom: "Mladi i nova evangelizacija u BiH". Na konferenciji se okupilo više od 100 sudionika odgovornih u radu s mladima na različitim razinama kao i predstavnici Ureda Hrvatske biskupske konferencije i drugi gosti kako bi promišljali o izazovima u pastoralu mladih u Bosni i Hercegovini.

> Cijeli tekst...
 
II. nacionalni seminar za voditelje formacije Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
04. ožujka 2013.

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 1. do 3. ožujka 2013., održan je drugi po redu Nacionalni seminar za voditelje formacije u Frami. Seminaru je nazočilo 40 mjesnih bratstava iz cijele BiH, od toga 18 iz Hercegovine, a 22 iz Bosne, ukupno sedamdesetak framaša. Među njima su bili i dvije članice Frame Brestovsko: Klaudija Vujica i Marija Trogrlić. S nama su bili i predstavnici nacionalnog vijeća Frame u Hrvatskoj.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko