gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Sportski susret Frame u Uskoplju Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
21. rujna 2015.

U subotu, 19. rujna, u župi Uskoplje održan je XI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom Mir i dobro širimo koji je povezan s obilježavanjem 20 godina djelovanja Frame u provinciji. Susret je okupio oko 700 framaša iz 25 župa, a među njima je bilo i tridest troje naših framaša.

Na samom početku, okupljene su pozdravili fra Danijel Rajić i Marija Trogrlić, područni duhovni asistent i predsjednica. Sveto misno slavlje kojim je i započeo susret predvodio je fra Mario Jelić, duhovni asistent Frame Jajce, uz pjevanje velikog zbora Frame Uskoplje.

Nakon svete mise, uslijedio je mimohod do dvorane Osnovne škole gdje su predstavljena sva pristigla mjesna bratstva, a Sportski susret proglašen otvorenim. Igre su se održavale na četiri terena: dvoranama i vanjskim terenima Osnovne i Srednje škole.

> Cijeli tekst...
 
V. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
12. kolovoza 2015.

Ove godine imao sam veliku milost biti sudionikom petog Franjevačkog hoda Frame Bosne Srebrene. Hod je održan od 25. srpnja do 5. kolovoza pod geslom “Mir i dobro širimo”. Na hodu je sudjelovalo oko pedesetak framaša iz dvadeset župa provincije Bosne Srebrene i trojica sjemeništaraca iz Visokog. I naša župa je imala svoje predstavnike na hodu: Marija Trogrlić, Ana-Marija Knežević, Danijela Vujica i ja, Luka Trogrlić. Koordinator hoda bio je fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Važno je napomenuti da je cilj hoda bio zadobivanje potpunog oprosta grijeha u Porcijunkuli (Asiz), 2. kolovoza, na blagdan Gospe od Anđela.

Sam hod se sastoji od dva dijela. Prvi dio obuhvaća pješačenje kroz prekrasne krajolike naše Bosne. Ove godine sudionici hoda prepješačili su osamdeset kilometara kroz središnju Bosnu i to na relaciji: Vitez – Busovača – Brestovsko – Fojnica – Kreševo - Kiseljak. U svakoj župi koju smo posjetili bili smo srdačno dočekani, a još dugo u srcu nosit ćemo i obitelji koje su nam širom otvorile vrata svojih domova.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na Mladifestu u Međugorju Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
08. kolovoza 2015.

Pod geslom "Mir vama" u Međugorju je od 31.7. - 6.8.2015. održan 26. Mladifest – Međunarodni molitveni susret mladih. Devet naših framaša je skupa s duhovnim asistentom fra Damirom Pavićem u programu sudjelovalo od 3. do 6. kolovoza.

Jutarnji program započinjao je molitvom u 09:00h nakon čega bismo slušali katehezu i razna svjedočanstva. Popodnevni program se sastojao od svjedočanstava, molitve krunice, sv. mise i klanjanja pred Presvetim. Festival mladih je mjesto molitve, pomirenja s Bogom i druženja mladih gdje svatko može pronaći ono što mu treba.

Katehezu na temu "Iz ropstva u slobodu" i svetu misu u ponedjeljak, 3. kolovoza, vodio je naš župnik fra Damir Pavić. Rijeka ljudi, na tisuće i tisuće njih, slila se tih dana u Međugorje.

> Cijeli tekst...
 
Franjevački hod na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
30. srpnja 2015.

U ponedjeljak, 27. srpnja, sudionici Franjevačkog hoda stigli su u našu župu. Naime, od 25.07. do 05.08. održava se V. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene. Ovogodišnja ruta je od župe Vitez preko Busovače, Brestovskog, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka do Asiza. Program Hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i slavlje svete mise.

Cilj Franjevačkog hoda je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 02.08.2015. tako da je on ujedno i duhovna obnova za sve framaše. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajnija mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje.

Radosni smo što Hod ove godine prolazi i kroz našu župu. Framaši su u Brestovsko stigli oko podne i odmah se uputili u obitelji koje su ih ugostile taj dan. Poslijepodnevni program započeo je razgovorom sa sestrama klarisama koje su svjedočile o svome pozivu i na sve framaše ostavile snažan dojam, a pridružili su im se i framaši Frame Brestovsko.

> Cijeli tekst...
 
Dječje ljeto Frame Brestovsko 2015. Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
24. srpnja 2015.

Pod geslom “Da vaša radost bude potpuna” (Iv 15,11) u našoj župi je od 17. do 19. srpnja 2015. god. održano treće Dječje ljeto. Projekt su organizirali animatori Frame Brestovsko u suradnji sa župnim uredom. Na Dječjem ljetu sudjelovalo je oko pedeset djece (I.-VI.r.) i dvadeset naših animatora. Program je bio zabavno-edukativnog karaktera tako da su dani bili ispunjeni plesom, glazbom, smijehom, raznim igrama, ali i radionicama u kojima su djeca imala priliku proširiti znanje o svojoj vjeri.

Prvi dan smo započeli na najljepši mogući način-Svetom misom. Fra Damir je djecu podsjetio da je upravo Crkva njihova kuća u kojoj su uvijek dobrodošli. Nakon toga, svaka je grupa dobila zadatak da osmisli ime i zastavu svoje grupe.Tu su djeca doista pokazala svoju maštovitost. Ubrzo je uslijedila prva radionica čija je tema bila Molitva. Animatori su ukazali na važnost molitve, pogotovo Svete mise koja je najveća i najljepša molitva. Djeca su dobila zadatak da napišu sami svoju molitvu, a nakon toga su pogledali crtić o svetom Franji Asiškom. Ostatak dana  su proveli u igri traženja blaga po crkvenom dvorištu, igricama s vodom u kojima su se dobro zabavili i osvježili te raznim plesovima i bansevima.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko