gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Peta škola animatora Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
10. veljače 2013.

U Visokom je od 8. do 10. veljače održana Peta škola animatora koju organizira Vijeće Frame Bosne Srebrene pod geslom "Kome je god mnogo dano od njega će se mnogo tražiti." (Lk 12,48), na kojoj su sudjelovale i dvije framašice Frame Brestovsko, Ivona Šteko i Klaudija Vujica.

Okupili smo se u petak poslijepodne i susret započeli svetom misom koju je predvodio fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Navečer smo imali predavanje o Frami i podjelu u skupine.

> Cijeli tekst...
 
Godišnja skupština Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
22. siječnja 2013.

Redovita godišnja skupština Franjevačke mladeži - Frame Bosne Srebrene održana je od 18. do 20. siječnja 2013. u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom Redovita godišnja skupština Franjevačke mladeži - Frame Bosne Srebrene održana je od 18. do 20. siječnja 2013. u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Skupštinu je predvodilo područno vijeće Frame Bosne Srebrene, na čelu s fra Danijelom Rajić, područnim duhovnim asistentom Frame i Majom Santai, predsjednicom područnog vijeća. Skupštini je nazočilo 37 mjesnih bratstava koja su predstavljali njihovi predsjednici i potpredsjednici. Framu Brestovsko predstavljali su predsjednica Marija Trogrlić i potpredsjednica Matea Vujica.

> Cijeli tekst...
 
Obred primanja i obećanja Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
25. studenog 2012.

Obred primanja i obećanja Frame Brestovsko 25.11.2012. Krist i tebe zove: Dođi, slijedi me!

Jeste li ikada osjetili toliku radost koja vam jednostavno nije mogla stati u srce? Ja danas jesam. Razlog? Obred primanja i obećanja Frame Brestovsko na svetkovinu Krista Kralja! Bog je izlio svoga Duha i darovao nam savršenu franjevačku radost. Razmišljala sam o tome što se promijenilo od prošlogodišnjeg obreda i shvatila da je ono glavno ostalo isto: mladi okupljeni oko Kristovog stola, odlučni da Ga nasljeduju u bratstvu Franjinim stopama.

> Cijeli tekst...
 
Radna akcija Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
27. listopada 2012.

Framaši na akciji uređenja crkvenog dvorišta U subotu, 27. listopada, crkveno je dvorište bilo ispunjeno mladima. Preko 30 framaša, zajedno s duhovnim asistentom, je sebi stavilo za zadatak očistiti i urediti veliko crkveno dvorište. Pridružili su nam se i neki stariji dobrovoljci.

Okupljanje je počelo u 10 sati. Svi s osmijehom na licu, krampama, motikama ili grabljama u rukama.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na XV. jubilarnom Framafestu Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
20. listopada 2012.

Frama Brestovsko na XV. Framafestu u Sarajevu 20.10.2012. Festival duhovne glazbe, Framafest, jedinstven je u cijelom svijetu, jer je to jedini koncert na kojem nastupaju isključivo glazbeni sastavi Franjevačke mladeži. Cilj mu je promoviranje mladih glazbenih talenata, bogaćenje duhovne glazbene scene i promicanje zajedništva framaša.

Ovogodišnji XV. jubilarni Framafest je održan u Sarajevu, 20. listopada, a domaćin mu je Područno bratstvo Bosne Srebrene. Okupio je preko 1000 framaša iz cijele Bosne i Hercegovine, te 36 duhovnih asistenata.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1112»Kraj »

Stranica 11 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko