gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Mladi s Brestovskog u volonterskoj akciji Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. rujna 2012.

U okviru ovogodišnje Volonterske akcije mladih pod imenom "72 sata bez kompromisa", koju organizira Vrhbosanska nadbiskupija od 27. do 30. rujna 2012. sudjeluje i grupa od 11 mladih iz župe Brestovsko. Oni su članovi Franjevačke mladeži Brestovsko.

Naši mladi su raspoređeni u svetište sv. Leopolda Mandića u Maglaju, gdje će zajedno s tamošnjim mladima sudjelovati u ovoj akciji. Jedan dio mladih je angažiran u prodajnom centru Konzum u Maglaj, gdje će prikupljati namirnice za potrebe siromašnih obitelji, a nekolicina njih će pomoći u uređenju svetišta sv. Leopolda Mandića.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na sportskom susretu Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
22. rujna 2012.

Pod geslom "Molitva - igra - zajedništvo", 22. rujna održan je Sportski susret Frame Bosne Srebrene u Busovači.

Ovaj susret okupio je 25 mjesnih bratstava Frame, s preko 700 prijavljenih framaša. Po 20 ekipa Frame se natjecalo u nogometu i odbojci.

I Frama Brestovsko je sudjelovala u ovom događaju. Nas 35-ero, zajedno s fra Damirom je branilo boje naše Frame: što igrom, što navijanjem - ali svi zajedno slaveći Gospodina i uživajući u ovom prelijepom danu.

> Cijeli tekst...
 
Članica Frame Brestovsko na seminaru u Šibeniku Ispis E-mail
Autor: Adrijana Drljepan   
02. rujna 2012.

Pod geslom “Daj mi pravu vjeru”, od 27. do 31.08.2012., u Krešimirovom gradu Šibeniku, održan je VI. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Franjevačke mladeži.

Nacionalno povjerenstvo za formaciju na čelu sa Martom Radoš, nac. voditeljicom formacije u Hrvatskoj, pripremilo je mnoštvo dobrih predavanja i radionica o OFS-u, dokumentu nadahnuća Frame, radu u skupinama, novoj evangelizaciji te o našoj vjeri prema KKC-u.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko - 2011. Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   

Franjevačka mladež (FRAMA) je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i njegove duhovnosti, otkrivajući i produbljujući vlastiti poziv, sudjelovanjem u različitim crkvenim i društvenim inicijativama i aktivnostima (čl. 1. Statuta FRAME u BiH).

U vremenu u kojem su suočeni s tolikim izazovima i pitanjima, mladi često ne uspijevaju pronaći pravi put. Frama je mala koliba na planini našeg života. Stoga, ono što Frama treba pružiti mladima jest pravi put kako se pronaći u današnjem vremenu i prepoznati svoje poslanje u Crkvi i društvu.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko - 2010. Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   

Napokon je došao je taj dan, dan našeg ulaska u bratstvo Franjevačke mladeži. Kada smo rekli da će se taj događaj održati 4. nedjelje Adventa, mnogi su se iznenadili i pitali da li je to kasno. Odgovorili smo da želimo baš tada kada su naša srca otvorena i sretna da radosno iščekuju rođenje Isusa Krista. To smo danas i dokazali. Naša su srca tako radosno upijale sve riječi koje su bile na propovijedi. Tako su jako kucala kada je bilo izgovoreno naše ime. Duh Sveti zašao je u svakome od nas i ostao.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1112»Kraj »

Stranica 12 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko