gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Priča o moralnoj i hrabroj liječnici Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
08. ožujka 2013.

Proteklih nekoliko dana podigla se velika medijska bura oko jednog zanimljivog događaja. Naime riječ je o postupku mlade liječnice, specijalizantice ginekologije na Klinici za ginekologiju KB Split koja je tijekom jednog svoga dežurstva odbila dati abortivnu pilulu za dan poslije tzv. "day after" jednoj tinejdžerici koja je došla s takvim zahtjevom. Tinejdžerica je nakon što je posumnjala da bi mogla biti trudna otišla ravno na hitni ginekološki prijem gdje je taj dan bila dežurna dr. Katarina Dvornik i zahtijevala da joj doktorica propiše pilulu koja bi kod mlade djevojke izvršila pobačaj ploda što je liječnica odbila pozivajući se na priziv savjesti na koji po svim važećim zakonima ima pravo.

> Cijeli tekst...
 
Prvih 9 mjeseci ljudskoga života Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
15. veljače 2013.

Ljudski život počinje začećem, spajanjem žive muške i žive ženske spolne stanice nakon čega nastaje oplođeno jajašce (zigota) koje ima 46 kromosoma, 23 od oca i 23 od majke. Možemo reći da je tada čovjek kompletan jer svaki čovjek ima 46 kromosoma, bio star 1, 25 ili 90 godina. Ta novonastala stanica sadrži složen genetski nacrt svake pojedinosti poput spola, visine, boje kože itd. Na DNK zapisane su sve potrebne genetske informacije. Njih ima jako puno. Jako mnogo podataka zapisano je u veoma minijaturnom obliku.

> Cijeli tekst...
 
Namjerni pobačaj – roditi ili ubiti dijete? Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
15. studenog 2012.

Pobačaj danas predstavlja jedan od najvećih grijeha ljudskoga roda o kojemu se premalo govori. U današnjem "modernom" svijetu puno je pobornika ubojstava nerođene nemoćne djece. Koliko je veliki broj namjernih ubojstava nerođene djece pokazat će vam i sljedeći podaci: procijenjeno je da se približno 46 milijuna pobačaja obavi svake godine diljem svijeta. Od toga se 26 milijuna obavi u zemljama gdje je pobačaj legalan, a ostalih 20 milijuna se obavi u zemljama u kojima je postupak nelegalan. Neke zemlje poput Belgije (11,2:100 poznatih trudnoća) i Nizozemska (10,6:100) imaju nisku stopu izazvanih pobačaja, dok ostali poput Rusije (62,6:100) i Vijetnama (43,7:100) imaju visoku stopu. Svjetski omjer jest 26 induciranih pobačaja naprema 100 poznatih trudnoća.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12»Kraj »

Stranica 2 od 2

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko