gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovna obnova Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. lipnja 2016.

Dana 30. listopada, kao što je bilo najavljivano posljednjih dana, redovitu duhovnu obnovu u našoj župi ovoga utorka je predvodio vlč. Ivica Tolla, župnik iz župe Generalski Stol u Hrvatskoj.

Ova duhovna obnova privukla je velik broj vjernika s Brestovskog, ali i drugih župa iz središnje Bosne. Sve je započelo sa svetom ispovijedi, zatim se nastavilo molitvom svete krunice, slavljenjem svete mise i naposljetku zajedničkim klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Liturgijsko pjevanje predvodili su mladi iz skupine "Dodir ljubavi" s Brestovskog.

> Cijeli tekst...
 
Sveta misa na Kaštelima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
31. svibnja 2016.

U subotu, 28. svibnja, kao i svake godine na ovaj datum, tradicionalno smo proslavili važnu obljetnicu za našu franjevačku, katoličku i narodnu povijest. Na Kaštelama, mjestu u vrletima planine Zahor, smještenoj na tromeđi općina Kiseljak, Fojnica i Busovača, slavili smo svetu misu i prisjetili se dana iz davne 1463. godine, kada je tadašnje Bosansko kraljevstvo palo u ruke turskoga osvajača.

Toga dana je jedan neustrašivi franjevac fra Anđeo Zvizdović, sa željom da sačuva naš narod i njegovu vjeru na ovim prostorima, s ovoga mjesta sišao pred silnika Mehmeda Fatiha traživši mogućnost opstanka svoga naroda na ovim prostorima.

U nazočnosti 200-ak vjernika iz okolnih župa, ali i drugih mjesta, fra Stipan Radić, župnik župe Lepenica – uz prisustvo još petorice svećenika – predslavio je ovo misno slavlje i govorio o važnosti toga trenutka i uloge fra Anđela Zvizdovića za opstojnost našega naroda.

> Cijeli tekst...
 
Kanonska vizitacija župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. veljače 2016.

8. veljače, župa Brestovsko je imala kanonsku vizataciju koja se obavlja svake četiri godine. U posjetu župi je bio vrhbosanski nadbiskup, uzoriti kardinal Vinko Puljić.

On je u župu stigao u pratnji svoga tajnika oko 14:00h, gdje su ga dočekali fratri i časne sestre franjevke. Najprije je posjetio župnu crkvu i ostao u kratkoj molitvi, a zatim u župnoj kući razgovarao s fratrima i časnim sestrama. Uslijedila je posjeta u nekoliko grobalja naše župe. Kardinal je u pratnji župnika posjetio groblja Bilalovac, Kosnice, Oglavak i Kužno groblje. Na svim grobljima kardinal je molio za sve naše pokojnike.

Po povratku u župu posjetili smo sestre klarise, a onda je u 17:00 uslijedila sveta misa sa župljanima župe Brestovsko kojoj su nazočile sve generacije vjernika. Kardinal je u svojoj propovijedi ohrabrio vjernike da ustraju na putu vjere i da se ne boje svjedočiti svoju vjeru u ovim teškim vremenima. Nakon svete mise župljani su imali priliku fotografirati se zajedno s kardinalom. Nakon svete mise uslijedio je susret kardinala s članovima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, prakaraturima i predsjednicima Frame i Franjevačkog svjetovnog reda. S njima je razgovarao o gorućim problemima u župnoj zajednici.

> Cijeli tekst...
 
Posjet sv. Nikole Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. prosinca 2015.

Danas, na 2. nedjelju Došašća, brestovački mališani su imali razlog za slavlje. Kao i mnoga djeca diljem svijeta, dočekali su svoga omiljenog sveca - sv. Nikolu, biskupa.

Brojna djeca su svojim roditeljima došla na jutarnju svetu misu. Nakon misnog slavlja prisutna djeca su s nekoliko pjesama, recitacija i igrokaza poželjela dobrodošlicu sv. Nikoli. Kada se Nikola pojavio razgovarao je s djecom, upitao ih o najvažnijim stvarima naše vjere i pozvao ih da u svome životu prime Isusa kao najveći dar.

Nakon razgovora svoj djeci uručio je paketić sa slatkišima i sliku s likom Blažene Djevice Marije.

> Cijeli tekst...
 
Obiteljska kateheza s Marijom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. listopada 2015.

Prošlo je više od godine dana otkada je Gospin lik krenuo u pohod svim obiteljima naše župe. Bilo je to 1. listopada 2014. godine. Vrhunac svega, nakon što je Blažena Djevica Marija posjetila svaku obitelj, bila je posveta svih obitelji i cijele župe Brestovsko Bezgrješnom Srcu Marijinu. Taj svečani događaj predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Dana 27. rujna 2015. godine, pod pučkom svetom misom, kardinal je izvršio posvetu cijele župe i blagoslovio slike Gospe Olovske, čudotvorne medaljice i molitve koje su župljani ponijeli svojim domovima. Velik broj župljana stupio je u Vojsku Bezgrješne Djevice i obećao da će nositi medaljicu i moliti posvetnu molitvu.

Jedino Gospodinu su poznate sve milosti koje je našim obiteljima donijela ili će donijeti ova pobožnost. Njezin cilj bio je, prije svega, u naše obitelji vratiti ljubav prema molitvi svete krunice. Svjesni smo da većina problema u našim obiteljima nastaje onda kada obitelj prestane zajednički moliti. Stoga je potrebno učiniti sve da se svim obiteljima otvore oči i započnu što prije zajednički moliti u svome domu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 1 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko