gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Hodočašće župe Brestovsko u Međugorje Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
13. listopada 2014.

Župa Brestovsko je 11. listopada 2014. za sve župljane organizirala hodočašće Gospi u Međugorje. Krenuli smo u ranim jutarnjim satima, nas ukupno 77 župljana.

Po samom dolasku u Međugorje odmah smo se zaputili na brdo Križevac. Uspon je išao dosta sporo zbog brojnih hodočasničkih skupina koje su taj dan posjetile Križevac do kojeg smo mi išli razmatrajući postaje Križnog puta i moleći krunicu. Križevac za hodočasnike znači poziv da susretnu Isusa u njegovoj muci i otkriju njegovu ljubav.  Bilo je lijepo vidjeti kako jedni drugima pomažemo na tome teškom i napornom putu do vrha.

Nakon slobodnog vremena za ručak išli smo na Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja. Razmatrajući radosna otajstva krunice došli smo do Gospina kipa gdje je svatko imao priliku za osobnu molitvu u tišini.

> Cijeli tekst...
 
Gospa krenula u pohod obiteljima na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. listopada 2014.

Danas, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, i na početku mjeseca koji je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, na poseban način je bilo svečano u našoj crkvi na Brestovskom.
Naime, kao što je najavljivano već dugo vremena, konačno je lik Blažene Djevice Marije krenuo u posjetu obiteljima župe Brestovsko. Započela je pobožnost posvete cijele naše župne zajednice i svih obitelji Prečistom Srcu Marijinu.

U 17:30h u crkvi su se okupili brojni župljani, a zatim su na simboličan način napravili veliki lanac spleten tako da su bili povezani jedni s drugima s krunicama omotanim oko ruku. Fra Gabrijel je na dojmljiv način objasnio svrhu ove pobožnosti i važnost obiteljske molitve pozvavši sve prisutne da izraze svoju ljubav prema Isusu i Mariji. Nakon toga smo zajednički molili svetu krunicu.

> Cijeli tekst...
 
Putujući kip Blažene Djevice Marije Ispis E-mail
Autor: fra Gabrijel Tomić / fra Damir Pavić   
26. rujna 2014.

Dragi vjernici župe Brestovsko!

U srijedu, 1. listopada 2014. godine, na spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa, pod geslom "Evo ti majke", kreće u pohod - posjetu obiteljima župe Brestovsko putujući kip Blažene Djevice Marije.

Tim danom započinje Duhovna obnova svake naše obitelji. Kip Djevice Marije, koji je proteklih 7 dana boravio kod sestara klarisa, poslije jutarnje svete mise u 07:30h bit će prenesen u našu župnu crkvu, gdje ćemo istoga dana u 17:30h moliti svetu krunicu, a zatim u 18:00h slaviti večernju svetu misu i tako započeti Listopadsku pobožnost. Nakon svete mise kip će krenuti kroz župu Brestovsko. Na ovu svetu misu pozivamo sve vjernike. Neka ponesu svijeće i cvijeće u rukama, kako bismo Gospin kip nakon svete mise svečano ispratili i unijeli u okićena auta, koji će ih otpratiti u obitelji po rasporedu i programu koji će biti pročitan na nedjeljnoj svetoj misi.

> Cijeli tekst...
 
Kužno groblje u novom ruhu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. kolovoza 2014.

Kužno groblje na Oglavku već polako postaje pravo hodočasničko mjesto. Na ovom groblju, koje potječe iz vremena kada je pošast kuge harala Bosnom i odnijela brojne živote, na poseban način se vjernici utječu dušama u čistilištu, ali i zagovoru sv. Roka čija kapelica se nalazi na ovom groblju. U svečanoj procesiji subotom uoči Mlade nedjelje, s križem na čelu, povorka hodočasnika pješice se zaputi ispred crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom. Usput se moli krunica dušama u čistilištu, a po dolasku na groblje slavi se i sveta misa za duše u čistilištu.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljena svetkovina sv. Klare Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
11. kolovoza 2014.

U ponedjeljak, 11. kolovoza, svečano je proslavljena svetkovina sv. Klare Asiške, kao i svečani jubilej, odnosno 25. godišnjica dolaska sestara klarisa u Brestovsko, gdje je smješten jedini samostan sv. Klare u Bosni i Hercegovini.

Sveto misno slavlje u 11 sati predvodio je uzoriti kardinal, Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u koncelebraciji s ostalim svećenicima. U prigodnoj propovijedi, kardinal je sve pozvao da učimo od sv. Klare o poniznosti, siromaštvu i ljubavi prema Bogu iznad svega.

Na koncu svete mise, prisutnima se obratila poglavarica samostana sv. Klare, s. Hijacinta Batinić, izrazivši zahvalnost za sve milosti i dobročinstva koja su sestre primile u ovih 25 godina otkako su na našim prostorima.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 4 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko