gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Započelo Dječje ljeto Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
10. srpnja 2014.

U četvrtak, 10. srpnja, u župi Brestovsko započelo je drugo po redu Dječje ljeto, projekt za djecu od 1. do 6. razreda Osnovne škole. Ovogodišnje Dječje ljeto se održava pod geslom "Zajedno u Kristu" i okuplja 70-ak djece. Program za djecu su pripremili animatori Frame, u suradnji s Župnim uredom Rođenja BDM. U cijelom projektu sudjeluje 20-ak framaša, animatora i volontera.

Naše druženje smo započeli na najbolji način - svetom misom u 10:30h, koju je predvodio župnik, fra Damir Pavić. Nakon svete mise, djeca su, podijeljena u pet grupa, imala zadatak da zajedno sa svojim animatorima osmisle ime i zastavu svoje grupe. Tako su se tu našli Kristovi anđeli, Gospini ljiljani, Ljubičasti anđeli i Srce Isusovo 1 i 2, dvije grupe koje su se sasvim slučajno dosjetile istog imena, valjda nadahnute fra Damirovom propovijedi u kojoj je djeci govorio da im Isus treba biti u srcu uvijek i svugdje.

> Cijeli tekst...
 
Dvostruka radost na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: ss. klarise Brestovsko   
17. lipnja 2014.

Ovih dana na Brestovskom smo imali razlog za dvostruko slavlje. Ponajprije, u subotu 14. lipnja, u kapelici ss. klarisa, uz prisustvo svećenika, časnih sestara i framaša s Brestovskog, provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran, ponovno je obukao u redovnički habit fra Ivicu Radića, koji je nakon završene teologije svojevoljno napustio red, a sada donio odluku vratiti se u franjevačku obitelj.

Fra Lovro je ovaj fra Ivičin povratak u zajednicu usporedio sa onom poznatom prispodom o Dobrom Ocu. "Otac sinu daje slobodu, ali nije sretan što je sin tu slobodu zloupotrijebio i otuđio se. Željno ga je iščekivao ustrajno se nadajući njegovu povratku – ne prisilnom nego dragovoljnom. Čekao je i dočekao. Nije kažnjavao sina zbog štete koju je nanio njemu i cijeloj obitelji, nego se radovao što mu se sin živ i zdrav vratio kući i što mu nikad više neće pasti na pamet da opet napravi sličnu glupost", dodao je fra Lovro.

> Cijeli tekst...
 
Sjećanje na lik i djelo fra Anđela Zvjezdovića Ispis E-mail
Autor: www.fojnica-samostan.com/R.R.   
29. svibnja 2014.

28. svibnja 2014. godine održana je sv. misa u 11.00 sati, na Kaštelima u spomen na lik i djelo fra Anđela Zvjezdovića, koji je s ovoga mjesta i na ovaj dan 1463. godine krenuo susresti se s Mehmedom II., osvajačem Bosne. Tada je od sultana dobio ahd-namu, dokument koji je trebao franjevcima jamčiti slobodu ispovijedanja vjere.

Kaštele se nalaze na tromeđi župa Busovača, Brestovsko i Fojnica te općina Kiseljaka, Fojnice i Busovače. Ostaci franjevačkog stana ili samotišta iz predosmanlijskog vremena dobro su očuvani. Radi se o arhitektonskoj cjelini koja je ukomponirana u prirodnu liticu i kao takva predstavlja veoma vrijedan spomenik kulture naše zemlje.

> Cijeli tekst...
 
Zlatna harfa u Varešu Ispis E-mail
Autor: Sanja Trogrlić   
26. svibnja 2014.

U nedjelju, 25. svibnja, u župi sv. Mihovila u Varešu, održana je jubilarna 30. Zlatna harfa. Nakon misnog slavlja, koje je predvodio domaći župnik fra Mirko Majdandžić predstavili su se Dječji zborovi iz ukupno 6 župa, najprije s izbornom pjesmom, a onda i s jednom pjesmom koju su izvukli iz košarice.

Nastupali su zborovi iz slijedećih župa: župa Rođenja BDM – Brestovsko, župa sv. Ante Padovanskog – Busovača, župa Duha Svetoga – Fojnica, župa Imena Marijina – Gromiljak, župa Uznesenja BDM – Kreševo te ovogodišnji domaćini, župa sv. Mihovila – Vareš. Ovogodišnju harfu su uživo prenosili i Hrvatski radio Bobovac i Radio Busovača.

> Cijeli tekst...
 
Pomoć nastradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. svibnja 2014.

Župa Brestovsko, u suradnji s Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, se uključila u pružanje pomoći nastradalima u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile našu zemlju te Hrvatsku i Srbiju.

Od nedjelje popodne, 18. svibnja, volonteri Frame Brestovsko, su u župnoj dvorani primali hranu, obuću, odjeću i higijenske potrebštine i već ponedjeljak popodne dva kombija su upućena u područja pogođena poplavama.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 6 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko