gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Prva sveta pričest na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. svibnja 2014.

Nakon duge pripreme konačno je došao i toliko očekivani dan za naše prvopričesnike: dan kada će po prvi put u svome životu primiti Presveto Isusovo Tijelo. Ove godine bilo je ukupno 32 prvopričesnika.

Priprava za današnji dan bila je u petak, kada su naši slavljenici, zajedno sa svojim roditeljima, došli na pripravu i najprije upoznali ljubav i milosrđe nebeskog Oca po sakramentu Svete ispovijedi.

> Cijeli tekst...
 
Križni put kroz Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. travnja 2014.

Danas, na 5. korizmenu nedjelju, na prijedlog Franjevačke mladeži, po prvi put smo u našoj župi obavili pobožnost Put križa prolazeći kroz naselje Brestovsko.

Pobožnost smo započeli u 10:15h ispred naše crkve izmolivši prvu postaju, a onda je kolona vjernika u molitvenom raspoloženju krenula ispred crkve. Na čelu povorke bio je ministrant s križem, a iza njega svi vjernici. U laganom hodu obišli smo čitav brežuljak na kojem je smještena naša crkva i zaustavili se na 14 postaja Križnog puta.

> Cijeli tekst...
 
Započela pobožnost 13 utoraka sv. Anti Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. ožujka 2014.

Rijetko koji svetac je u našem narodu čašćen kao sv. Anto Padovanski. I teško je naći crkvu u kojoj nema njegova kipa. Od davnina naš narod, uz obavljanje Devetnice ovome svecu, obavlja i lijepu pobožnost 13 utoraka sv. Anti, kao spomen na dan njegove smrti – 13. lipnja 1231. godine. Tu pobožnost može se naći na stranicama popularnog molitvenika Biserje sv. Ante.

U župi Brestovsko se ispod crkve nalazi mala kapelica s kipom sv. Ante. U našoj župi ova lijepa pobožnost obavlja se svake godine kroz 13 utoraka uoči proslave blagdana sv. Ante koji se slavi 13. lipnja.

> Cijeli tekst...
 
U crkvama i samostanima u Ukrajini i Rusiji ikone proplakale krvavim suzama Ispis E-mail
Autor: narod.hr / tvn24   
05. ožujka 2014.

Ukrajinski mediji javljaju kako se u brojnim crkvama i samostanima u Ukrajini, ali i Rusiji, pojavio fenomen religijskih ikona koje plaču krvavim suzama, prenosi poljski tvn24. Pravoslavni duhovnici ostali su šokirani kada su otkrili slike na kojima se likovima iz očiju slijevaju crveni tragovi i to ne samo u crkvama, već i u samostanima.

Vjernici promatraju suze koje su se pojavile na ikoni Majke Božje, ali i na drugim ikonama i to u ukrajinskim Odesi i Rivne te ruskim Rostovu na Donu i Novokuznjecku.

> Cijeli tekst...
 
Obnova župne kuće na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. ožujka 2014.

Dragi vjernici župe Brestovsko, poštovani posjetitelji naše web-stranice!

Sadašnja župna kuća na Brestovskom, u čijem sklopu je i vjeronaučna dvorana, građena je u vremenu od 1980. - 1983. godine. Nažalost, kuća je u takvom stanju da je potrebna njezina rekonstrukcija, kako bismo je spasili od daljnjeg propadanja. Naime, stručnjaci koji su je pregledali, ustanovili su da je zidna i krovna konstrukcija u dobrom stanju, ali krov kuće, stolarija i fasada su u veoma lošem stanju. Najvažnija stvar koju bi trebalo uraditi je krov, jer kuća je pokrivena salonit pločama koje su dobrano oštećene tako da kuća već prokišnjava.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko