gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Vojska Bezgrešne na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
05. listopada 2015.

Prošlo je godinu dana (1. listopada 2014.) otkad su kroz župu Brestovsko krenula dva putujuća kipa Blažene Djevice Marije i ušla u svaku obitelj naše župe. Za svaku obitelj bila je to velika svečanost kada se obitelj s rođacima i prijateljima okupljala oko Djevice Marije zajedno moleći krunicu i pjevajući Gospine pjesme.

A godinu kasnije, kao kruna te pobožnosti, u nedjelju 27. rujna, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, izvršio je posvetu svih pojedinaca, obitelji i cijele župne zajednice Bezgrešnom Srcu Marijinu. Tom prigodom kardinal je blagoslovio Čudotvorne medaljice, molitve Bezgrešnoj i slike Gospe Olovske, koje su župljani s vjerom ponijeli svojim domovima.

Svi oni koji su po nadbiskupovim rukama primili Čudotvornu medaljicu, obećali je nositi sa sobom i svakoga dana izgovarati molitvu Bezgrešnoj, pristupili su Vojsci Bezgrešne, Marijinoj vojsci molitelja koju je osnovao veliki Marijin štovatelj sv. Maksimilijan Kolbe.

> Cijeli tekst...
 
Posveta župe Blaženoj Djevici Mariji Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
29. rujna 2015.

27. rujna je uistinu veliki dan za župu Brestovsko. Dan je to kada je cijela župa posvećena Prečistom Srcu Marijinu.

Ovom događaju prethodio je višemjesečni pohod lika Blažene Djevice Marije svim obiteljima u župi. Time je započela Duhovna obnova svake naše obitelji i čitave župne zajednice. Naime, putujući Gospin kip se u jednoj obitelji zadržavao 24 sata dok je Gospa, kao Majka, pozivala na molitvu, obraćenje, mir i zajedništvo.

Samom činu posvete župe prethodila je duhovna obnova kroz Trodnevnicu koju je predvodio fra Ante Barišić, župnik iz Petrinje.

I konačno, kao vrhunac cjelokupnog duhovnog pothvata bila je današnja svečana sveta misa posvete koju je predvodio uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski. U svojoj propovijedi naglasio je da posvetiti znači potpuno predati se, te pozvao sve okupljene da predaju svoje obitelji Majci Mariji koja, milosti puna, vodi do svoga Sina.

> Cijeli tekst...
 
Sprovod pok. fra Tomislava Trogrlića Šituma Ispis E-mail
Autor: www.fojnica-samostan.com   
18. rujna 2015.

Govor fra Nikice Vujice

Postoje trenuci u ljudskom životu ili, bolje rečeno, nakon ljudskog zemaljskog života kad sva ljudska mudrost malo ili nimalo koristi. Pred smrću, a pogotovo poslije nje, nemamo ništa pametno reći. Smrt nosi svoje. Ona je stvarnost i tu stvarnost moramo prihvatiti ne pitajući koliko godina mora čovjek živjeti: osam ili osamdeset tri. Kad nekoga cijenimo ili volimo, onda nam je njegov život uvijek kratak, jer mi bismo željeli da on trajno ostane među nama. Njegova nam prisutnost mnogo znači i ne bi nam bila teška nijedna žrtva za njega.

I danas nam nimalo nije bilo teško doći. Stigli smo u velikom mnoštvu. Okupio nas je pokop pokojnog bosanskog i fojničkog fratra i svećenika, našeg fra Tomislava Trogrlića Šituma. Ovdje je njegova rodbina, braća vlč. Vinko, Jozo, Slavko, Željko; sestre Marica i Janjka; zet Tadija; nevjeste Marica i Ljubica; nećaci Nikola, Tomislav, Luka, Marija i Ivana te ostala ožalošćena rodbina.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljen patron župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
10. rujna 2015.

Osmog rujna Crkva slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Malu Gospu. Župa Brestovsko se za svoj patron pripravljala trodnevnicom uoči vanjske proslave, a koja se obilježava nedjeljom koja je najbliža blagdanu.

Euharistijsko slavlje vanjske proslave Male Gospe predvodio je fra Marinko Šakota, župnik iz Međugorja, u koncelebraciji s drugim svećenicima. Ovo misno slavlje su pjevanjem i sviranjem uzveličali klapa "Laetitia", pjevački zbor nastao iz Frame Međugorje i Tamburaški orkestar "Misericordia" iz Međugorja.

Na uočnicu rođendana naše nebeske zaštitnice slavili smo večernju svetu misu u 19 sati, a predvoditelj je bio fra Pavo Filipović. Nakon svete mise u svečanoj procesiji s kipom Blažene Djevice Marije, upaljenim svijećama i moleći krunicu obišli smo brijeg na kojem je smještena naša crkva.

> Cijeli tekst...
 
80. rođendan fra Gabrijela Tomića Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. srpnja 2015.

Svaka godina života je dar Božji. Na tome daru trebamo uvijek biti zahvalni i uvijek reći: Bože, od srca ti hvala! Radost je još veća kada netko dočeka duboku starost i Bog mu dadne dobro zdravlje i ljubav da život živi u punini.

Jednu takvu obljetnicu proslavili smo danas na Brestovskom. Fra Gabrijel Tomić, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa danas je obilježio svoj 80. rođendan. U obiteljskom ozračju skupina franjevaca na čelu s fra Lovrom Gavranom, provincijalom Bosne Srebrene, proslavila je ovu obljetnicu zahvaljujući Bogu za fra Gabrijelov život.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko