gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Trodnevnica sv. Klari Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. kolovoza 2013.

Ovih dana župa Brestovsko je mjesto kamo se slijevaju rijeke vjernika iz svih župa Vrhbosanske nadbiskupije. Naime, od četvrtka do subote, trodnevnicu predvodi poznati svećenik fra Ivo Pavić, župnik iz Šurkovca.

Program je započeo u četvrtak navečer s molitvom krunice u 17:30h na platou ispred samostana sestara klarisa, nakon čega je bila priprava a onda i slavljenje svete mise.

> Cijeli tekst...
 
Zlatna misa fra Benedikta Vujice Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. srpnja 2013.

Zlatna misa fra Benedikta Vujice na Brestovskom 28. srpnja 2013. U nedjelju, 28. srpnja, pod pučkom svetom misom u 11:00h, u crkvi na Brestovskom je bilo veoma svečano. Naime, sin ovoga kraja fra Benedikt Vujica, proslavio je 50. obljetnicu svoga svećeništva.

Sveta misa je započela svečanom procesijom zlatomisnika i ostalih nazočnih svećenika. Slavlju je nazočio i provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran kao i trojica fra Benediktovih kolega, koji ove godine također obilježavaju 50 godina svećeništva. Propovjednik je bio fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj bogosloviji u Sarajevu, koji je u kratkim crtama iznio životni put fra Benedikta Vujice i njegovo franjevačko i svećeničko služenje te prikazao općenito svećeničku službu i njezino značenje u suvremenom svijetu.

> Cijeli tekst...
 
Dječji vikend na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
14. srpnja 2013.

Od 12. – 14. srpnja u našoj župi održan je prvi Dječji vikend pod geslom: "Pustite dječicu neka dolaze k meni". Više od petnaest framaša je dva dana aktivno radilo, učilo, pjevalo, plesalo i igralo se s oko šezdesetak djece od 1. do 6. razreda Osnovne škole.

Prvi dan susret smo započeli molitvom i kratkim pravilima, da bismo se onda svi podijelili u grupe, pod vodstvom dva animatora. Prvi zadatak koji su djeca dobila bio je pravljenje zastave i davanje imena svojoj grupi. Već su tu pokazali svoju kreativnost, tako da je pet grupa nosilo sljedeće nazive: Božja radost, Kristove princeze i vitezovi, Djeca sv. Klare, Isusovi pastiri i Djeca sv. Franje. Nakon toga, bilo je vrijeme i za jednu radionicu: "Isus – najbolji prijatelj".

> Cijeli tekst...
 
Oblačenje novaka Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
08. srpnja 2013.

Posebno je ozračje vladalo danas u župi Brestovsko. Pod svečanom svetom misom u 11 sati, šest mladića, postulanata Bosne Srebrene, su po prvi put obukli franjevački habit: Stjepan  Lukašević (Brestovsko), Antonio Mijatović (Tuzla), Ivan Mijatović (Tuzla), Josip Adrić (Osova), Stjepan Antolović (Tolisa) i Ivan Perić (Brestovsko).

Nakon provedene godine dana u Postulaturi u Visokom, došlo je vrijeme za novi veliki korak u ostvarenju njihovog redovničkog poziva – Novicijat (godinu kušnje).
Sveto misno slavlje i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji s još dvadesetak svećenika.

> Cijeli tekst...
 
Duhovne vježbe postulanata Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Postulanti Bosne Srebrene   
04. srpnja 2013.

U nedjelju 30. lipnja u okupilo se u Brestovskom šest mladih ljudi, postulanata provincije Bosne Srebrene – budućih fratara kako bi započeli svoje završne pripreme povodom obreda oblačenja redovničke odjeće – franjevačkog habita koji će se dogoditi 7. srpnja u Brestovskom u 11 sati. Voditelj duhovnih vježbi bio je župnik fra Damir Pavić na temu: "Ništa od sebe ne zadržavajte sebi, da vas cijele prihvati onaj koji se vama cio dariva" (2P – Drugo pismo sv. Franje).

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 11 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko