gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Sveta misa zahvalnica Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. lipnja 2013.

Danas u 13:00 sati, u crkvi Rođenja Blažene Djevice na Brestovskom, za djecu i prosvjetne djelatnike Osnovne škole Brestovsko imali smo svetu misu zahvalnicu na kraju školske godine.

Želja nam je bila zahvaliti Gospodinu za sva primljena dobročinstva kroz proteklu školsku godinu. Na početku svete mise jedna učenica je pročitala prigodni recital, a nakon toga je započela sveta misa na kojoj su aktivno sudjelovali i đaci u čitanjima i prinošenju prigodnih darova.

> Cijeli tekst...
 
Podmilačje u posjeti Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
09. lipnja 2013.

Svečano i radosno je bilo danas u crkvi na Brestovskom. Naime, danas smo imali drage goste iz svetišta sv. Ive u Podmilačju. Posjetio nas je tamošnji župnik zajedno s bendom "Johanan", Zborom mladih župe Podmilačje, koji broji oko 15 članova.

Župnik fra Ilija Stipić je predvodio obje svete mise, a mladi su prekrasnim pjevanjem uzveličali misna slavlja. Divno je bilo slušati mlade koji svojom pjesmom slave Gospodina. Fra Ilija nam je u svojoj propovijedi naglasio kako uvijek iznova trebamo ustajati na život i rađati se za novu nadu, donoseći primjer svetišta sv. Ive koje je u potpunosti razrušeno, a sada se s ljubavlju nanovo obnavlja.

> Cijeli tekst...
 
Drugo hodočašće na Kužno groblje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
08. lipnja 2013.

Kao što je i najavljeno, svake subote uoči Mlade nedjelje, župa Brestovsko hodočasti na Kužno groblje, zavjetno mjesto naše župe dušama u čistilištu. Tako je bilo i danas. Okupili smo se u 16:00 sati, a onda, s križem na čelu kolone, lagano krenuli prema Kužnom groblju.

Ovaj put, Bogu hvala, bilo nas je puno više! Izgleda da se brzo proširila vijest o zavjetnom mjestu na Oglavku te su nam se priključili i vjernici iz susjednih župa Gromiljak i Kiseljak. Na putu prema Kužnom groblju smo molili krunicu dušama u čistilištu i pjevali. Mladi su danas bili posebno raspoloženi za pjesmu.

> Cijeli tekst...
 
Župa Brestovsko u klanjanju s papom Franjom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. lipnja 2013.

Na poziv poglavara Katoličke crkve Svetog Oca Franje i molbu nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića, da se u svim katoličkim crkvama u 17:00 sati održi klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu odazvala se i župa Brestovsko.

Točno u 17:00 sati izložen je Presveti Sakrament i vjernici su se u tišini, razmatranju i pjesmi, povezani s katolicima diljem svijeta, klanjali svome Isusu zahvaljujući za svaku milost i dobro koje od Njega primamo i predali Mu svoj život. Na papin poziv radosno su se odazvale i ss. klarise koje su u svojoj kapeli imale klanjanje s duhovnikom fra Gabrijelom Tomićem.

> Cijeli tekst...
 
Zlatna harfa na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. lipnja 2013.

U subotu, 1. lipnja, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom bilo je posebno svečano i radosno. Naime, u našoj župi pod geslom "Prosvijetli moju vjeru" održana je "Zlatna harfa", smotra Dječjih župnih zborova iz Središnje Bosne.

Svečanost je započela u 10:00 sati slavljem svete mise koju je predvodio fojnički gvardijan fra Nikica Vujica uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Lijepo je bilo vidjeti ispunjenu crkvu na Brestovskom s mnoštvom razdraganih dječjih lica, ali i njihovih roditelja koji su došli da ih podrže u njihovom nastupu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 12 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko