gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Tijelovska procesija na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. svibnja 2013.

Povodom Tijelova, svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Isusa Krista, danas je bilo svečano u našoj župi. Na koncu pučke svete mise u 11:00 sati organizirana je tijelovska procesija u dvorištu ispred crkve.

Iako je kišovito i sumorno jutarnje jutro nagoviještalo da se procesija neće ni održati, stvari su se ipak promijenile. Kiša je prestala i nakon svete mise uslijedila je procesija u kojoj je nošen Presveti Oltarski Sakrament.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće na Kaštele Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
29. svibnja 2013.

Već dugi niz godina, 28. svibnja je rezerviran za slavljenje svete mise na povijesnom mjestu Kaštele. Tako je bilo i ove godine. Po prvi put organizirano, tridesetak župljana s župnikom se okupilo ispred crkve u 06:00 sati ujutro. Poslije zajedničke molitve uputili smo se na taj povijesni lokalitet – mjesto gdje su fojnički franjevci pronašli zaklon nakon osmanlijske okupacije Bosne 1463, a fra Anđeo Zvizdović, sišavši na mjesto Milodraž kod Brestovskog, dobio Ahdnamu od sultana Mehmeda II. Osvajača.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće na Kužno groblje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. svibnja 2013.

11. svibnja, kao što i najavljeno, započele su pobožnosti župe Brestovsko dušama u čistilištu koje će se održavati subotom uoči Mlade nedjelje na Kužnom groblju – Oglavak. U 16:00 sati bilo je okupljanje ispred crkve na Brestovskom.

Nakon zajedničke molitve i fotografiranja krenuli smo pješice prema Kužnom groblju. Na čelu kolone bio je križ koji je nošen naizmjence. Na putu prema groblju molitvenoj koloni priključivali su se i drugi župljani tako da nas je kod samoga groblja bilo jako puno.

> Cijeli tekst...
 
XVI. ministrantski susret – FRAMIN Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. svibnja 2013.

U subotu, 11. svibnja, u Visokom je održan XVI. ministrantski susret na kojem su se okupili ministranti iz brojnih franjevačkih župa Bosne Srebrene. Na ovom susretu sudjelovalo je i 16 ministranata iz župe Brestovsko.

Dolazak u Visoko predviđen je u jutarnjim satima. Pristigli ministranti su prijavljivani na štandu ispred Franjevačkog samostana, gdje su im podijeljene majice s natpisom "ministrantske igre bez granica".

Malo prije 11:00 sati svi ministranti su dobili ploču s imenom svoje župe te su se poredali na stadionu gdje smo najprije molili krunicu Božanskog milosrđa, a zatim slavili svetu misu.

> Cijeli tekst...
 
Sveta krizma u župi Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
04. svibnja 2013.

Krizma u župi Brestovsko - 4. svibnja 2013. Danas je obilježen svečan događaj u župi Brestovsko. Naime 48 mladih naše župe je primilo sakrament svete potvrde ili krizme.

U 16:00 sati ispred župne crkve dočekan je biskup mons. Tomo Vukšić koji je stigao iz župe Gromiljak, gdje je danas također bila sveta krizma. Nakon pozdrava i blagoslova okupljenima ušli smo u crkvi gdje su krizmanici pozdravili biskupa i uručili mu dar. Slijedilo je ispitivanje svih prisutnih krizmanika, a zatim je nakon kratke pauze svečanom procesijom krizmanika, biskupa i prisutnih svećenika u 17:00 sati započelo misno slavlje pod kojim je biskup podijelio sakrament krizme.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 13 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko