gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovna obnova za roditelje krizmanika Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
27. travnja 2013.

U okviru priprema za sakrament krizme koji će u župi Brestovsko biti 4. svibnja, održana je Duhovna obnova za roditelje ovogodišnjih krizmanika.
Roditelji su najprije imali mogućnost sa svetu ispovijed. Zatim smo zajednički molili svetu krunicu, nakon čega je slavljena sveta misa. Na svetoj misi razmišljali smo o važnosti roditeljskog svjedočenja vjere svojoj djeci.

Nakon svete mise bilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu uz meditacije i pjesme.

> Cijeli tekst...
 
Svibanjske pobožnosti Ispis E-mail

Svibanjske pobožnosti odnose se na posebne molitve i druge pobožnosti kojima se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija.

Tradicija ovakvih pobožnosti seže u 16. stoljeće. Potvrdio ih je papa Pio VII., a kasniji pape, sve do danas, objavili su brojne naputke o štovanju Blažene djevice Marije i podržali ovu i druge marijanske pobožnosti u sveopćoj Crkvi.

Ljepota mjeseca svibnja nije samo u mirisnom cvijeću i u proljetom raspjevanoj i probuđenoj prirodi, nego za nas vjernike ljepota svibnja očituje se i u štovanju, koje u tom mjesecu, iskazujemo Blaženoj Djevici Mariji, Majki Crkve.

> Cijeli tekst...
 
Tjedan molitve za duhovna zvanja Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
13. travnja 2013.

15. – 21. travnja 2013.

Pred nama je nedjelja Dobroga Pastira, dan kada Crkva obilježava Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Tom prigodom molimo Gospodara žetve da pošalje dovoljno radnika u žetvu svoju. Molimo za nove navjestitelje i svjedoke Božje ljubavi kao i za ustrajnost svih onih koji su krenuli Kristovim putem.

Za nedjelju Dobrog Pastira Crkva se priprema kroz cijeli tjedan. Tako će se i župa Brestovsko pridružiti molitvenom Tjednu za duhovna zvanja od 15. – 21. travnja. Svaki dan pod svetim misama molit ćemo na tu nakanu.

> Cijeli tekst...
 
Duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika Ispis E-mail
Autor: J.B.   
26. ožujka 2013.

Sestre Služavke Maloga Isusa u Gromiljaku organizirale su u subotu, 23. ožujka 2013., duhovnu obnovu za roditelje od prvopričesnika i krizmanika iz župe Gromiljak, na temu Moja vjera. Voditelj duhovne obnove bio je fra Damir Pavić, župnik iz Brestovskog.

Vodeći se temeljnom mišlju u Godini vjere, fra Damir je u svom jasnom i poticajnom izlaganju naglasio da je glavna uloga katoličke obitelji i svakog kršćanina okrenuti se Bogu i živjeti svoju vjeru.

> Cijeli tekst...
 
Humanost kroz igru Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. ožujka 2013.

Povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa Osnovna škola Brestovsko je 21. ožujka organizirala humanitarnu priredbu pod geslom "Humanost kroz igru". Događaj je bio pravo osvježenje, budući da je umjesto uobičajene uskrsne priredbe sve bilo u vidu tradicionalnih igara u kojima su djeca svim nazočnima pružila nezaboravan događaj.

Bilo je tu povlačenja konopca, nošenja jajeta u žlici, trčanja u vreći, hvatanja lopte, plesa s vrećicom na glavi, utrke udvoje sa svezanim nogama, traženja skrivenog jajeta u publici, slaganja puzli, tucanja jajima…

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 14 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko