gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Pobožnost 13 utoraka Sv. Anti Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. ožujka 2013.

Danas, na svetkovinu sv. Josipa, započela je u našoj župi pobožnost 13 utoraka u čast svetom Anti Padovanskom.

Naime, ispod crkve na Brestovskom nalazi se malena špilja s kipom sv. Ante, gdje će se kroz idućih 13 utoraka obavljati pobožnost sv. Anti. Molit će se molitve iz Biserja sv. Ante i krunica sv. Ante koja se sastoji od 13 Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu.

Tako je bilo i danas: najprije smo molili spomenute molitve, a onda se u procesiji uputili prema crkvi gdje smo slavili svetu misu. U pobožnosti su na poseban način sudjelovala djeca koja su se izmjenjivala u molitvi krunice sv. Anti.

> Cijeli tekst...
 
Isusova muka na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. ožujka 2013.

U subotu, 16. ožujka, u 17:00h u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, upriličen je poseban događaj. Naime, Dramska skupina iz župe Okučani iz Slavonije, u okviru Korizmenog programa u našoj župi, scenski je prikazala Isusovu muku.

Riječ je o amaterskoj glumačkoj skupini koja već dugi niz godina, pod vodstvom g-dina Milorada Oršulića - Micana, redatelja ove predstave, u brojnim župama približava vjernicima najsvetije trenutke naše vjere - posljednje dane Isusova života.

Zahvalni smo Bogu što su i naši župljani kao i brojni gosti mogli uživati u njihovoj sjajnoj glumačkoj izvedbi, scenografiji i popratnim efektima.

> Cijeli tekst...
 
Novi papa zove se Franjo Ispis E-mail
14. ožujka 2013.

Jorge Mario Bergoglio rođen je 17. prosinca 1936. godine u Buenos Airesu (Argentina). Za 266. papu Katoličke Crkve, izabran 13. ožujka 2013. i uzeo papinsko ime Franjo, u čast svetog Franje Asiškog. On je prvi papa Isusovac i neeuropljanin nakon više od tisuću godina.

Biskupom postaje 1992., a 1997. imenovan je koadjutorom nadbiskupom Buenos Airesa. Bio je predsjednik Argentinske biskupske konferencije od 2005. do 2011. Kardinalom ga je 2001. godine. proglasio papa Ivan Pavao II.

Član je Kongregacije za bogoslužje i sakramente, Kongregacije za kler, Kongregacije za institute posvećenog života i družbe apostolskog života, Papinskog vijeća za obitelj i Papinske komisije za Latinsku Ameriku.

> Cijeli tekst...
 
Pročitane riječi Svetog pisma Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
11. ožujka 2013.

Nakon što smo započeli s danonoćnim čitanjem Božje riječi u našoj crkvi u srijedu navečer, jutros oko 04:15h pročitani su i zadnji reci iz posljednje knjige Svetog pisma – knjige Otkrivenja. Po završetku čitanja slavljena je sveta misa zahvalnica, a zatim je župnik Biblijom iz koje je čitana Božja riječ podijelio blagoslov svim vjernicima koji su došli u crkvu zahvaliti Bogu za ove dane i zajednički poslušati završetak čitanja Biblije.

Bilo je uistinu milosno ovih dana zakoračiti u crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, jer uz plamen uljanice i miris tamjana neprestano su odjekivale riječi spasenja u ušima svih onih koji su slušali i čitali Božju riječ. Sveto pismo je pročitano za 106 sati uz sudjelovanje 182 čitača župe Brestovsko.

> Cijeli tekst...
 
Započelo čitanje Božje riječi Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. ožujka 2013.

Večeras, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, u sklopu korizmenog programa u našoj župnoj zajednici,  župljani župe Brestovsko svečano su započeli s danonoćnim čitanje Božje riječi - Svetog pisma.

U 17:00h je u svečanoj procesiji u crkvu unesena knjiga Svetog pisma i položena na oltar, a onda je uslijedilo slavlje svete mise pod kojom smo razmatrali o važnosti Božje riječi u životu vjernika.

Nakon svete mise svi prisutni vjernici, njih 60-tak, ostalo je u klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 15 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko