gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Božićna priredba 2012. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. prosinca 2012.

Božićna priredba učenika i djelatnika Osnovne škole Brestovsko Povodom blagdana Rođenja Isusova učenici i djelatnici Osnovne škole Brestovsko organizirali su tradicionalnu božićnu priredbu u sportskoj dvorani škole.
Nastupili su učenici svih generacija uz raznovrstan program. Bilo je tu recitacija, božićnih pjesmi, igrokaza, recitala.

> Cijeli tekst...
 
Obred primanja ministranata Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
16. prosinca 2012.

Obred primanja ministranata na Brestovskom 16.12.2012. 16. prosinca, na treću nedjelju Došašća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, u našoj crkvi je upriličen obred primanja novih ministranata župe Brestovsko.

Nakon dužih priprema, koje su sastojale od vjeronaučnih sastanaka svake subote i redovitih posjeta svetim misama, 15 dječaka naše župe su postali poslužitelji kod oltara Gospodnjeg i po prvi put obukli ministrantske haljinice.

> Cijeli tekst...
 
Crtica iz postulature u Visokom Ispis E-mail
Autor: Stjepan Lukašević   
10. prosinca 2012.

Postulatura je vrijeme u kojem kandidat - postulant traži da prihvati franjevački život. Zapravo, to je neophodna etapa kao primjerena priprava za novicijat (drugi dio početne formacije), za vrijeme koje postulant potvrđuje vlastitu odlučnost da se obrati postupnim prijelazom od svjetovnog života na franjevački način života. U postulaturi postulante prati i potpomaže meštar fra Danijel Rajić.

> Cijeli tekst...
 
Sv. Nikola na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. prosinca 2012.

Sveti Nikola na Brestovskom Na radost brojne djece sv. Nikola, svetac kojemu se vesele djeca diljem svijeta, nije ni ove godine zaobišao župu Brestovsko.

U zajedničkoj organizaciji Osnovne škole Brestovsko, trgovine "Edo" i Župnog ureda Brestovskog u našoj crkvi je upriličen susret djece sa svetim Nikolom.

Predškolska i školska djeca naše župe okupila su se zajedno sa svojim roditeljima, prosvjetnim djelatnicima, časnim sestrama i fratrima da dočekaju dolazak svetog Nikole.

> Cijeli tekst...
 
Ministranti mole i rade… Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. studenog 2012.

Ministranti župe Brestovsko uređuju prostor oko crkve i župne kuće Ministranti ili poslužitelji kod oltara, imaju svoje redovite susrete svake subote. Na njima se moli, razgovara, uči i igra, ali i radi…
Tako su naši ministranti nakon današnjeg susreta oduševljeno prihvatili prijedlog da urede prostor oko naše crkve i župne kuće. Prihvatili su se alata i krenuli na posao. Vrijedne ruke su u kratkom vremenu uradile mnogo. Puno je veselja u njihovom radu i divno ih je promatrati…

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 17 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko