gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Sastanak duhovnih asistenata Frame i FSR-a Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. studenog 2012.

U župi Brestovsko, na blagdan sv. Nikole Tavelića, održan je susret duhovnih asistenata Franjevačke mladeži (Frama), Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i članova Vijeća za pastoral zvanja Bosne Srebrene.

Sastanku je predsjedao fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame i FSR-a u nazočnosti fra Janka Ćure, definitora naše Provincije i 20-ak asistenata koji su došli iz različitih župa.

Započelo je kratkim izvještajem svih nazočnih asistenata, u kojem su izvijestili o trenutnom stanju u župama glede Frame i FSR-a  te o aktivnostima, planovima i problemima u pojedinim bratstvima.

> Cijeli tekst...
 
Obljetnica ubojstva fratara u Fojnici Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. studenog 2012.

Dana 13. studenog u Fojnici je obilježena 19. obljetnica ubojstva fra Nikice Miličevića, gvardijana, i fra Leona Migića, samostanskog vikara, koje su 13. studenog 1993. ubili pripadnici Armije BiH.

Svetu misu za pokojne fratre, kao i ostale žrtve minulog rata, predvodio je fra Drago Pranješ gučogoranski gvardijan u nazočnosti 35 svećenika, časnih sestara i brojnog naroda iz Fojnice i okolnih župa.

> Cijeli tekst...
 
Humanitarni turnir za Valeriju Stanić Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
03. studenog 2012.

3. i 4. studenog, u sportskoj dvorani SŠ Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, održava se Humanitarni nogometni turnir za teško bolesnu petogodišnju djevojčicu Valeriju Stanić.

Akciju pomoći pokrenula je Frama Kiseljak, uz pomoć općine Kiseljak. Prijavljeno je skoro 40 nogometnih ekipa. Jedna od njih je i ekipa Frame Brestovsko.

> Cijeli tekst...
 
Seminar za krizmanike župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. listopada 2012.

U subotu, 20. listopada, za buduće krizmanike župe Brestovsko, održan je jednodnevni seminar na temu "Vjera u Isusa Krista je dar", kojeg su predvodile školske sestre franjevke s. Blaženka Franjičević i s. Iva Klarić.

Seminar je započeo ujutro u 08:40h zajedničkom molitvom, a nakon toga uslijedilo je predavanje na temu "Život vjernika - najupečatljiviji govor" te iznošenje sadašnjeg stanja u svijetu, u Crkvi i u društvu uz proglašenje Godine vjere koja je započela 11. listopada ove godine.

> Cijeli tekst...
 
Dani kruha na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
12. listopada 2012.

Osnovna škola Brestovsko je ove godine bila domaćin Županijskoj smotri "Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje". To je smotra hrvatskih tradicijskih jela, običaja, folklora i narodnih nošnji.

Sudionici, učenici i njihovi nastavnici su pristigli iz svih krajeva Središnje Bosne, a domaćini, djelatnici i učenici Osnovne škole Brestovsko, uz pomoć Frame Brestovsko i potporu brojnih institucija i pojedinaca, potrudili su se što bolje organizirati ovu svečanost.

Sudjelovalo je ukupno 28 škola i dva vrtića. U župnoj crkvi je slavljena sveta misa, kao znak zahvalnosti za sve Božje darove upućene nama.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 18 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko