gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Raspeta s Gospodinom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. srpnja 2015.

9. srpnja
Sv. Veronika Giuliani (1660-1727)

S Kristom sam razapet, tumači nam apostol Pavao svoju povezanost s Gospodinom (Gal 2,20). Nakon Pavla brojni sveci i svetice kroz povijest Crkve upirali su svoje oči u raspetu Ljubav proživljavajući njegovu presvetu Muku. Svetica, čiji spomendan slavimo 9. srpnja, predivan je primjer duboke povezanosti s raspetim Kristom.

Veronika Giuliani - krsnoga imena Uršula - rođena je u mjestu Mercatello, u srednjoj Italiji, kao posljednja od sedmero djece u dobrostojećoj obitelji. Od šest sestara koje je imala dvije su umrle nakon poroda. U dobi od četiri godine izgubila je majku. Prije svoje smrti majka je pozvala svojih pet kćeri i ostavila im neobičnu "baštinu": svakoj je darovala po jednu od pet Isusovih rana! U njima su imale tražiti utočište i pomoć tijekom života. Najmlađa Uršula od majke je na štovanje primila ranu na Kristovom boku. Dirljivo je da su kasnije sve postale redovnice!

> Cijeli tekst...
 
Djelo Božje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. lipnja 2015.

26. lipnja
Sv. Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975)

Svetac za naše vrijeme. Svetac koji proročki progovara današnjem kršćaninu. Božji putokaz za prolaz kroz teška vremena u kojima živimo. Josemaría Escrivá de Balaguer, svetac koji je poput svoga Gospodina, po riječima starca Šimuna, postao znak osporovan. Vrijedi zaviriti u njegov život.

Rođen je u Španjolskoj od pobožnih roditelja koji su svoju djecu odgajali u katoličkoj vjeri. U dobi od šesnaest godina u sebi osjeća poziv na svećeništvo. Studira istovremeno i pravo i teologiju. Bog mu je darovao sposobnost duhovnog vođe koju će iskoristiti u kasnijem apostolatu. Kao mladi svećenik ističe se pastoralom među siromasima i bolesnicima.

Po Božjem nadahnuću osniva svoje životno djelo: Opus Dei, ustanovu za promicanje svetosti u svim društvenim slojevima vjernika, u svakom staležu i zanimanju. Iz te klice s vremenom će narasti jedan od najsnažnijih pokreta unutar Katoličke crkve.

> Cijeli tekst...
 
Raspet u ispovjedaonici Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. svibnja 2015.

12. svibnja
Sv. Leopold Bogdan Mandić (1866-1942)

"Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne", Marijine su riječi kojima hvali Gospodina za sve što je učinio u njezinom životu i što će učiniti u životima nepreglednog mnoštva svetaca koji su proslavili Boga i njegovu slavu živeći skromnim životom protkanim služenjem Bogu. Takvim životom živio je i svetac koji je ponos našega naroda. Maleni, neznatni redovnik kojega je Bog uzvisio i stavio ga kao uzor svetosti. Svima nama srcu dragi kapucin: Sv. Leopold Bogdan Mandić.

Rodio se u Herceg Novom, na ulazu u Boku kotorsku – zaljev svetaca. Bio je jedanaesti u obitelji od dvanaestoro djece. Roditelji su mu bili pobožni ljudi i od njih je primio duboku vjeru. O svojoj majci znao je reći: "Bila je izvanredno pobožna. Njoj dugujem na poseban način sve što jesam." U šesnaestoj godini ušao je u kapucinsko sjemenište i tako započinje njegov redovnički put.

> Cijeli tekst...
 
Križ - jedina knjiga Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
11. travnja 2015.

21. travnja
Sv. Konrad iz Parzhama (1818-1894)

Kada sam nedavno imao priliku posjetiti Altötting, najpoznatije marijansko svetište u Njemačkoj, oduševio me svetački lik jednostavnog kapucina koji je ondje četrdeset jednu godinu obavljao službu vratara u samostanu sv. Ane. Ovaj svetac, na uvijek aktualno pitanje: u čemu se sastoji najlakši put do vlastitog posvećenja?, nudi slijedeći odgovor: obavljati najobičnije stvari u svakodnevnici iz ljubavi prema Bogu!

Rodio se u mjestu Parzham, kao pretposljednji od dvanaestoro djece u pobožnoj obitelji bavarskih seljaka. U dobi od 16 godina ostao je siroče. Odrastao je u zdravom katoličkom duhu sudjelujući u brojnim pučkim pobožnostima. Životopisci vele da je poznavao sve crkve i svetišta u okruženju i još kao dijete prevaljivao je dugački put da sudjeluje na svetoj misi.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678»Kraj »

Stranica 3 od 8

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko