gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Svi su pozvani na svetost Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Sveci, prema riječima pape Franje, nisu "supermeni". Ni oni nisu rođeni savršeni i imali su obične živote ispunjene radošću, tugom i nadom, rekao je Papa u nagovoru uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja na svetkovinu Svih svetih.

Spoznaja Božje ljubavi promijenila je njihove živote i proveli su svoj život bez mržnje, odgovarajući na zlo dobrim, šireći radost i mir. Svatko može postati svet jer svetost nije povlastica malobrojnih nego poziv svima, upozorio je Papa, dodajući da smo pozvani hoditi putem svetosti, a taj put ima ime i lice: Isus Krist.

> Cijeli tekst...
 
Kršćanin se bori protiv zla kad iskreno i konkretno ispovijeda svoje grijehe Ispis E-mail
Autor: Angela Jeličić/Laudato   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

"Smoći hrabrosti i pred ispovjednikom svoje grijehe nazvati pravim imenom, ne skrivajući ih" - homilija pape Franje tijekom mise u Kući svete Marte u potpunosti je bila usredotočena na Sakrament pomirenja. Ispovijediti se znači ići ususret Isusovoj ljubavi, iskrenim srcem i transparentnošću djece, ne odbijajući već prihvaćajući "milost srama" zahvaljujući kojoj percipiramo Božje oproštenje.

Ispovijediti se pred svećenikom za mnoge odrasle vjernike je nepodnošljivi napor – koji često potiče na izbjegavanje Sakramenta – ili Sakrament postaje tako mučan da se u ključnom času trenutak istine pretvara u vježbu glume. Sveti Pavao, u poslanici Rimljanima (7,18-25), čini upravo suprotno: javno priznaje pred zajednicom da "u njegovom tijelu ne obitava dobro". Priznaje da je "rob" koji ne čini dobro koje želi, već čini zlo koje ne želi. U životu vjere događa se, primjećuje Papa, da "kad želim činiti dobro, pokraj mene je zlo".

> Cijeli tekst...
 
Medijski stručnjaci otkrivaju: Što znače geste i poruke pape Franje? Ispis E-mail
Autor: Laudato/CNS   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Bivši američki novinar, koji izvještava iz Rima već 25 godina, pokušao je novinarima objasniti vatikansku medijsku strategiju - 'Puštamo Papu da radi najbolje što zna.' Ukoliko niste sigurni što misliti o porukama i gestama pape Franje, medijski stručnjaci nude svoje odgovore.

"Papa Franjo nije politički korektan papa nego je vjerni sin Crkve koji iznosi istine s velikom količinom milosrđa", rekao je Greg Burke, viši komunikacijski savjetnik iz vatikanskog državnog tajništva.

> Cijeli tekst...
 
Crkva koja se brine o djeci i starijim osobama postaje majka naraštaja vjernika Ispis E-mail
Autor: Radio Vatikan   
15. siječnja 2014.

Kako prenosu laudato.hr:
"Obitelj je mjesto na kojemu osoba postaje svjesna vlastita dostojanstva i, ako je odgoj kršćanski, priznaje dostojanstvo svake osobe, a posebno one bolesne, slabe i isključene iz društva", poručio je papa Franjo.

Kršćanske se obitelji prepoznaju po vjernosti, svjedočenju i otvorenosti za život – rekao je Sveti Otac primivši, 25. listopada, u audijenciju članove Papinskoga vijeća za obitelj, u prigodi opće skupštine te ustanove. Papa je istaknuo dimenziju zajedništva u obitelji, koje valja istaknuti u ovo doba u kojemu prevladavaju pravâ pojedinaca.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 4 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko