gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Svi su pozvani na svetost Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Sveci, prema riječima pape Franje, nisu "supermeni". Ni oni nisu rođeni savršeni i imali su obične živote ispunjene radošću, tugom i nadom, rekao je Papa u nagovoru uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja na svetkovinu Svih svetih.

Spoznaja Božje ljubavi promijenila je njihove živote i proveli su svoj život bez mržnje, odgovarajući na zlo dobrim, šireći radost i mir. Svatko može postati svet jer svetost nije povlastica malobrojnih nego poziv svima, upozorio je Papa, dodajući da smo pozvani hoditi putem svetosti, a taj put ima ime i lice: Isus Krist.

> Cijeli tekst...
 
Kršćanin se bori protiv zla kad iskreno i konkretno ispovijeda svoje grijehe Ispis E-mail
Autor: Angela Jeličić/Laudato   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

"Smoći hrabrosti i pred ispovjednikom svoje grijehe nazvati pravim imenom, ne skrivajući ih" - homilija pape Franje tijekom mise u Kući svete Marte u potpunosti je bila usredotočena na Sakrament pomirenja. Ispovijediti se znači ići ususret Isusovoj ljubavi, iskrenim srcem i transparentnošću djece, ne odbijajući već prihvaćajući "milost srama" zahvaljujući kojoj percipiramo Božje oproštenje.

Ispovijediti se pred svećenikom za mnoge odrasle vjernike je nepodnošljivi napor – koji često potiče na izbjegavanje Sakramenta – ili Sakrament postaje tako mučan da se u ključnom času trenutak istine pretvara u vježbu glume. Sveti Pavao, u poslanici Rimljanima (7,18-25), čini upravo suprotno: javno priznaje pred zajednicom da "u njegovom tijelu ne obitava dobro". Priznaje da je "rob" koji ne čini dobro koje želi, već čini zlo koje ne želi. U životu vjere događa se, primjećuje Papa, da "kad želim činiti dobro, pokraj mene je zlo".

> Cijeli tekst...
 
Medijski stručnjaci otkrivaju: Što znače geste i poruke pape Franje? Ispis E-mail
Autor: Laudato/CNS   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Bivši američki novinar, koji izvještava iz Rima već 25 godina, pokušao je novinarima objasniti vatikansku medijsku strategiju - 'Puštamo Papu da radi najbolje što zna.' Ukoliko niste sigurni što misliti o porukama i gestama pape Franje, medijski stručnjaci nude svoje odgovore.

"Papa Franjo nije politički korektan papa nego je vjerni sin Crkve koji iznosi istine s velikom količinom milosrđa", rekao je Greg Burke, viši komunikacijski savjetnik iz vatikanskog državnog tajništva.

> Cijeli tekst...
 
Crkva koja se brine o djeci i starijim osobama postaje majka naraštaja vjernika Ispis E-mail
Autor: Radio Vatikan   
15. siječnja 2014.

Kako prenosu laudato.hr:
"Obitelj je mjesto na kojemu osoba postaje svjesna vlastita dostojanstva i, ako je odgoj kršćanski, priznaje dostojanstvo svake osobe, a posebno one bolesne, slabe i isključene iz društva", poručio je papa Franjo.

Kršćanske se obitelji prepoznaju po vjernosti, svjedočenju i otvorenosti za život – rekao je Sveti Otac primivši, 25. listopada, u audijenciju članove Papinskoga vijeća za obitelj, u prigodi opće skupštine te ustanove. Papa je istaknuo dimenziju zajedništva u obitelji, koje valja istaknuti u ovo doba u kojemu prevladavaju pravâ pojedinaca.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 4 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko