gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Crkva je apostolska jer je poslana nositi evanđelje čitavom svijetu Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako donosi laudato.hr:

"Crkva ima svoje korijene u nauku apostolâ, tih istinskih Kristovih svjedokâ, ali gleda u budućnost, duboko je svjesna da je poslana, poslana od Isusa, da je misionarska, pronoseći Isusovo ime molitvom, naviještanjem i svjedočenjem", istaknuo je papa Franjo na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra.

U svojoj katehezi, Sveti Otac je objasnio zašto je Crkva apostolska.

"Kada molimo Vjerovanje kažemo: "Vjerujem… u jednu svetu katoličku i apostolsku (Crkvu)". Ne znam jeste li ikada razmišljali o tome što znači izraz "Crkva je apostolska". Možda ste koji put, dolazeći u Rim, razmišljali o važnosti apostolâ Petra i Pavla koji su ovdje dali svoj život da pronesu i svjedoče evanđelje.

> Cijeli tekst...
 
Papa Franjo upozorio da se ne klanjamo novcu Ispis E-mail
Autor: Laudato/Anđela Jeličić   
15. siječnja 2014.

Kako donosi Laudato.hr

"Novac oslabljuje i vjeru i misao, vodi nas na stranputice", istaknuo je papa Franjo na misi u kapeli Svete Marte. Papa je rekao kako iz obožavanja novca nastaju zla, oholost i ponos, zbog kojih postajemo opsjednuti beskorisnim stvarima.

"Ne može se služiti Bogu i bogatstvu" (Matej 6,24). Papa Franjo započeo je svoju homiliju riječima svetog Pavla o odnosu između 'puta Isusa Krista i novca' (1 Timoteju 6,2-12).

"U ljubavi prema novcu ima nešto što nas udaljava od Boga. Postoje mnoge bolesti, mnogi grijesi, ali Isus ovo naglašava: 'pohlepa za novcem je korijen svih zala'. Zaokupljeni ovom željom, neki su se udaljili od vjere i priskrbili si mnoge muke. Tako je jaka moć novca da te može odvući od vjere, čak ti i oduzima vjeru, oslabljuje je i ti je gubiš", s gorčinom je primijetio Papa.

> Cijeli tekst...
 
Moramo se odreći zla i izabrati dobro Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako donosi Laudato.hr:

Tumačeći Isusovu prispodobu o kralju koji polazi u rat, papa Franjo je tijekom nedjeljnog Angelusa 8. rujna rekao kako u ovom trenutku u kojem upućujemo snažne molitve za mir u Siriji.

"Ta nas Gospodinova riječ živo dotiče i u biti nam kaže: ima jedan dublji rat u koji se svi moramo upustiti, svi! To je snažna i hrabra odluka da se odreknemo zla i njegovih zasjeda i da izaberemo dobro, spremni za to osobno platiti: to znači nasljedovati Krista, to znači uzeti vlastiti križ! Taj duboki rat protiv zla! Čemu služi voditi ratove, tolike ratove ako nisi kadar voditi taj duboki rat protiv zla. To ničemu ne služi. To jednostavno ne ide…

> Cijeli tekst...
 
Papino pismo onima koji ne vjeruju Ispis E-mail
Autor: Laudato/news.va   
15. siječnja 2014.

Kako donosi Laudato.hr:

Oprašta li Bog nevjernicima? Postoji li apsolutna istina? Je li Bog tek tvorevina ljudskog uma? – pitanja su o kojima je promišljao papa Franjo u dugačkom pismu bivšem uredniku talijanskog lista "La Repubblica" Eugeniju Scalfariju i čitateljima. Sveti Otac pozvao je sve koji ne vjeruju da s kršćanima povedu otvoren i iskren razgovor.

Pismo je Papa napisao kao odgovor na članak u kojem je Scalfari iznio svoje sumnje o vjeri nakon što je pročitao Papinu prvu encikliku "Lumen Fidei".

U pismu, Papa analizira jaz koji se stoljećima produbljivao između onih koji kršćanstvo vide kao 'mračno i puno praznovjerja' u odnosu na one koji ga vide kao 'svjetlo razuma'.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 5 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko