gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Bratstvo - temelj i put mira Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
15. siječnja 2014.

Poruka pape Franje za Svjetski dan mira 2014.

1. U ovoj svojoj prvoj poruci za Svjetski dan mira želim uputiti svima, pojedincima i narodima želju za životom ispunjenim radošću i nadom. U srcu svakog muškarca i svake žene prebiva želja za puninom života, koji uključuje onu nezatomljivu čežnju za bratstvom, koja nas potiče prema zajedništvu s drugima i osposobljava nas da ih ne promatramo kao neprijatelje ili suparnike, već kao braću koju treba primiti i prihvatiti.

Bratstvo je bitna dimenzija čovjeka, koji je biće odnosâ. Živa svijest o toj relacionalnosti (povezanosti) potiče nas promatrati i postupati sa svakom osobom kao s pravom sestrom i pravim bratom; bez bratstva je nemoguće graditi pravedno društvo i postojan i trajni mir. Treba odmah podsjetiti da se bratstvo najprije uči u krilu obitelji, prije svega zahvaljujući nadasve odgovornim i komplementarnim ulogama svih njezinih članova, osobito oca i majke. Obitelj je izvor svakoga bratstva te samim tim i temelj i prvi put mira, jer bi, po svojem pozivu, trebala na svijet prenositi svoju ljubav.

> Cijeli tekst...
 
Selioci i izbjeglice: prema boljem svijetu Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
15. siječnja 2014.

Inauguracija pape Franje, 19. ožujka 2013. (Foto: Fczarnowski/commons.wikimedia.org) Poruka pape Franje za 100. svjetski dan
selilaca i izbjeglica

Draga braćo i sestre!

Naša društva, kao nikada prije u povijesti, prolaze kroz procese međuovisnosti i interakcije na globalnoj razini. Iako u njima ima problematičnih ili negativnih elemenata, ti procesi streme ka poboljšavanju uvjeta života ljudske obitelji, i to ne samo u ekonomskom, već i u političkom i kulturnom pogledu. Svaka je osoba dio čovječanstva i zajedno sa čitavom obitelji narodâ dijeli nadu u bolju budućnost. Na tim je promišljanjima nadahnuta tema koju sam izabrao za ovogodišnji Svjetski dan selilaca i izbjeglica: Selioci i izbjeglice: prema boljem svijetu.

> Cijeli tekst...
 
Kršćanina iskušenja još više približuju Bogu Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Papa Franjo je nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja vjernicima preporučio izvanredan lijek za sve duševne i tjelesne potrebe, a to je krunica s 59 zrnaca. Posebna skupina dragovoljaca je vjernicima dijelila kutijicu s krunicom i natpisom "Isuse, povjeravam se tebi".

"Krunica je duhovni lijek koji pomaže našim dušama i pomaže širiti ljubav, opraštanje i bratstvo među ljudima", rekao je Papa.

U razmišljanju o današnjem Evanđelju, u kojem Isus govori o razaranju hrama u Jeruzalemu, Papa je upozorio vjernike na opasnost lažnih proroka.

> Cijeli tekst...
 
Papa Franjo nagrađen za komunikatora godine Ispis E-mail
Autor: Laudato/Radio Vatikan   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Nagrada "Jednostavna komunikacija" dodijeljena je papi Franji. Proglasivši ga komunikatorom godine, nagradu je Svetomu Ocu, 28. listopada, dodijelio Europski institut "Treće tisućljeće", ustanovljen u Rimu, koji se već deset godina bavi savjetovanjem i formacijom upravo na području komunikacija.

Priznanje je preuzeo ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice pater Federico Lombardi. Zamisao o dodjeljivanju nagrade Svetom Ocu, došla je od ravnatelja, i utemeljitelja Instituta Andree Pizzicarolija.

"Kad je izabran ovaj Papa, nitko nije mogao zamisliti da je on tako snažna i tako komunikativna osoba. Mi smo sami bili pozitivno iznenađeni", rekao je Pizzicaroli za Radio Vatikan objašnjavajući da je otuda proizišla ideja o dodjeli nagrade za jednostavnu komunikaciju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 3 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko