gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Bratstvo - temelj i put mira Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
15. siječnja 2014.

Poruka pape Franje za Svjetski dan mira 2014.

1. U ovoj svojoj prvoj poruci za Svjetski dan mira želim uputiti svima, pojedincima i narodima želju za životom ispunjenim radošću i nadom. U srcu svakog muškarca i svake žene prebiva želja za puninom života, koji uključuje onu nezatomljivu čežnju za bratstvom, koja nas potiče prema zajedništvu s drugima i osposobljava nas da ih ne promatramo kao neprijatelje ili suparnike, već kao braću koju treba primiti i prihvatiti.

Bratstvo je bitna dimenzija čovjeka, koji je biće odnosâ. Živa svijest o toj relacionalnosti (povezanosti) potiče nas promatrati i postupati sa svakom osobom kao s pravom sestrom i pravim bratom; bez bratstva je nemoguće graditi pravedno društvo i postojan i trajni mir. Treba odmah podsjetiti da se bratstvo najprije uči u krilu obitelji, prije svega zahvaljujući nadasve odgovornim i komplementarnim ulogama svih njezinih članova, osobito oca i majke. Obitelj je izvor svakoga bratstva te samim tim i temelj i prvi put mira, jer bi, po svojem pozivu, trebala na svijet prenositi svoju ljubav.

> Cijeli tekst...
 
Selioci i izbjeglice: prema boljem svijetu Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
15. siječnja 2014.

Inauguracija pape Franje, 19. ožujka 2013. (Foto: Fczarnowski/commons.wikimedia.org) Poruka pape Franje za 100. svjetski dan
selilaca i izbjeglica

Draga braćo i sestre!

Naša društva, kao nikada prije u povijesti, prolaze kroz procese međuovisnosti i interakcije na globalnoj razini. Iako u njima ima problematičnih ili negativnih elemenata, ti procesi streme ka poboljšavanju uvjeta života ljudske obitelji, i to ne samo u ekonomskom, već i u političkom i kulturnom pogledu. Svaka je osoba dio čovječanstva i zajedno sa čitavom obitelji narodâ dijeli nadu u bolju budućnost. Na tim je promišljanjima nadahnuta tema koju sam izabrao za ovogodišnji Svjetski dan selilaca i izbjeglica: Selioci i izbjeglice: prema boljem svijetu.

> Cijeli tekst...
 
Kršćanina iskušenja još više približuju Bogu Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Papa Franjo je nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja vjernicima preporučio izvanredan lijek za sve duševne i tjelesne potrebe, a to je krunica s 59 zrnaca. Posebna skupina dragovoljaca je vjernicima dijelila kutijicu s krunicom i natpisom "Isuse, povjeravam se tebi".

"Krunica je duhovni lijek koji pomaže našim dušama i pomaže širiti ljubav, opraštanje i bratstvo među ljudima", rekao je Papa.

U razmišljanju o današnjem Evanđelju, u kojem Isus govori o razaranju hrama u Jeruzalemu, Papa je upozorio vjernike na opasnost lažnih proroka.

> Cijeli tekst...
 
Papa Franjo nagrađen za komunikatora godine Ispis E-mail
Autor: Laudato/Radio Vatikan   
15. siječnja 2014.

Kako prenosi laudato.hr:

Nagrada "Jednostavna komunikacija" dodijeljena je papi Franji. Proglasivši ga komunikatorom godine, nagradu je Svetomu Ocu, 28. listopada, dodijelio Europski institut "Treće tisućljeće", ustanovljen u Rimu, koji se već deset godina bavi savjetovanjem i formacijom upravo na području komunikacija.

Priznanje je preuzeo ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice pater Federico Lombardi. Zamisao o dodjeljivanju nagrade Svetom Ocu, došla je od ravnatelja, i utemeljitelja Instituta Andree Pizzicarolija.

"Kad je izabran ovaj Papa, nitko nije mogao zamisliti da je on tako snažna i tako komunikativna osoba. Mi smo sami bili pozitivno iznenađeni", rekao je Pizzicaroli za Radio Vatikan objašnjavajući da je otuda proizišla ideja o dodjeli nagrade za jednostavnu komunikaciju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 3 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko