gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Grebci Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje je smješteno u naselju Orahovo ispod brda Zavrtaljke, kako ga naziva lokalno stanovništva. Do njega se dolazi odvajanjem od glavne prometnice u Brestovskom i prolaskom kroz Novo naselje u smjeru Medovaca i Oglavka.

U groblju je 1997. godine izgrađena kapelica na slavu sv. Nikole Tavelića i na spomen našim pokojnima i poginulim braniteljima. Groblje je pristojno uređeno, ali u skoroj budućnosti bi trebalo urediti vozni pristup groblju s gornje strane, kao i sanirati dotrajali plato ispred grobljanske kapelice.

> Cijeli tekst...
 
Oglavak Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Do groblja Oglavak može se doći iz dva smjera: odvajanjem u mjestu Pločari s ceste koja vodi prema Fojnici i s glavne ceste u Brestovskom preko Novog naselja, Orahova, Medovaca i Duka. S brestovačke strane udaljeno je približno 8 km od župne crkve.

Pristup do groblja na samom Oglavku je nešto teži kroz naselja Medovci i Duke, ali nadomak samoga groblja cesta je asfaltirana s uređenim kanalima. Ispred groblja je uređen parking, a oko groblja ograda od cementnih blokova.

> Cijeli tekst...
 
Kosnice Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Kosnice udaljeno je oko 5 km od župne crkve. Do groblja se dolazi odvajanjem nalijevo u mjestu Rauševac, s prometnice koja od Brestovskog vodi prema Kiseljaku.

Zadnjih pola kilometra puta do groblja se stiže makadamskim putem. Ispred groblja je poravnato zemljište i uređen prostor za parkiranje.

> Cijeli tekst...
 
Maslinovići Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Pristupni put do groblja Maslinovići isti je kao i prema grobljima Bilalovac i Datići. Put od Bilalovca do džamije na Milodražu je asfaltiran, a onda još otprilike 2 km makadamskim putem sve do Maslinovića.

Groblje je smješteno u malenoj udolini nakon posljednje kuće u Maslinovićima. Groblje je ograđeno. U gornjem dijelu groblja, uz cestu, nalazi se mala kapelica.

> Cijeli tekst...
 
Javorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Javorje nalazi se u naselju Gunjače, na brestovačkoj strani koja gleda prema Visokom. Udaljeno je oko 4 km od župne crkve.

Javorje je najstarije groblje naše župe. Iz ovog razloga su ga sestre klarise, prisutne u ovoj župi od 1989. godine, izabrale kao ukopno mjesto svojih sestara. Na ovom groblju imaju svoju grobnicu i tu je 2002. godine sahranjena s. Terezija Purtić.

> Cijeli tekst...
 
Više članaka...
« Početak«123»Kraj »

Stranica 2 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko