gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Samostan klarisa


Posjet trećoredaca iz Čerina klarisama Ispis E-mail
Autor: ss. klarise Brestovsko   
19. lipnja 2014.

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Čerin, zajedno sa svojim župnikom fra Dariom Dodig, posjetili su naš samostan 17. lipnja. Odmah po dolasku u našu kapelu fra Dario je slavio svetu misu u 11 sati. U propovijedi je govorio o sestrama klarisama - biljčicama sv. oca Franje - kako je on nazvao sv. Klaru. Istaknuo je da smo mi kontemplativni Red i da je naše zvanje nešto posebno među mnogim redovima u Crkvi. Spomenuo je da u Hercegovini postoji crkva posvećena sv. Klari - ponosan da je on zaslužan za odabir zaštitnice područne crkve.

> Cijeli tekst...
 
25. obljetnica ss. klarisa na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: ss. klarise Brestovsko   
13. lipnja 2014.

Iz samostana svete Klare u Splitu nas četiri redovnice klarise: s. M. Ivana Šuljić, s. M. Terezija Purtić, s. M. Hijacinta Batinić i s. M. Rozarija Meštrović, prije 25 godina uputile smo se u Bosnu kako bi osnovale samostan. S. Hijacinta Batinić je u svom srcu dugo nosila želju za osnivanjem samostana u Bosni, odakle ona i potječe. Na početku je sve to prepustila Božjoj volji i predala se molitvi na tu nakanu.

Kada je čula da bi i bosanski fratri željeli imati jedan kontemplativni samostan u svojoj provinciji, odmah je u dogovoru s nekoliko svećenika i fra Lukom Markešićem, tadašnjim provincijalom Bosne Srebrene, počela tražiti prikladno mjesto za osnivanje novog samostana. Nakon nekoliko izviđenih lokacija zaključili su da je najbolje da se samostan osnuje na Brestovskom, na malom brežuljku pokraj crkve.

> Cijeli tekst...
 
Sjemeništarci i postulanti na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
26. svibnja 2014.

Dana 24. svibnja, na povratku iz Sarajeva, rektor sjemeništa u Travniku don Jakov Kajinić, zajedno sa sjemeništarcima, pohodio je naš samostan. Poglavarica samostana s. Hijacinta Batinić ukratko je protumačila način našeg djelovanja, a zatim je odgovarala na razna pitanja koja su postavljali sjemeništarci. Potom su sve sestre i nekoliko sjemeništaraca iznijeli svjedočanstvo svojega poziva.

> Cijeli tekst...
 
Polaganje temelja u novom dijelu samostana sv. Klare Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
11. svibnja 2014.

Ove godine odlučile smo započeti gradnju novog dijela našeg samostana zbog nedovoljnog broja soba. U projektu za izgradnju ovog dijela samostana predviđena je gradnja za 12 soba.

Gradnja je započela u 4. mjesecu ove godine, a 10. svibnja na blagdan bl. Ivana Merza, mnogopoštovani provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran je blagoslovio temelje novog dijela samostana vodom iz rijeke Jordana, u kojoj je kršten naš Gospodin Isus Krist.

> Cijeli tekst...
 
Hodočasnici iz Austrije kod ss. klarisa Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
08. svibnja 2014.

Na spomendan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, posjetilo nas je 170 hodočasnika iz Beča pod vodstvom fra Slavka Antunovića. U zajedničkom susretu u dvorani samostana, časna majka s. Hijacinta je hodočasnike pobliže upoznala s našim životom i djelovanjem. Potom su svi hodočasnici imali priliku pristupiti sestrama te se preporučiti u molitve za svoje potrebe.

Nakon susreta s nama uputili su se u crkvu gdje su slavili svetu misu. Fra Slavko je u propovjedi govorio o trpljenju i odricanju te je naglasio kako smo i mi, sestre klarise, po Božjoj milosti i pozivu odabrale život u klauzuri i dragovoljnom trpljenju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345»Kraj »

Stranica 3 od 5

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko