gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Samostan klarisa


Primanje hodočasnika kod ss. klarisa Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
17. svibnja 2013.

Nerijetko naš samostan posjećuju razne hodočasničke grupe. Mnogima je zanimljivo vidjeti redovnice koje su posvetile svoj život Bogu, služeći mu iza rešetaka. S obzirom da smo jedini samostan sestara klarisa u BiH, mnogi žele upoznati naš način života. Stoga nam se često javljaju grupe koje nas žele posjetiti iz svih krajeva BiH, pa i Hrvatske. Tako smo i ovih dana primili nekoliko grupa. 11. svibnja su nas posjetili i neokatekumeni iz Zagreba, pod vodstvom don Alberta Zornada. Zajedno smo izmolili krunicu i pjesmom slavili Boga. Nekoliko njih je iznijelo svoja svjedočanstva, a potom smo svjedočile i mi.

> Cijeli tekst...
 
Duhovne vježbe ss. klarisâ Ispis E-mail
Autor: s. Kristina Ivanović   
05. ožujka 2013.

Duhovne vježbe su, kao što i sam naziv kaže, prilika da malo zavirimo u svoje srce, da se preispitamo kakvo je stanje naše duše, koliko smo napredovali na duhovnome putu, na putu prema Bogu. To je vrijeme duhovnog poniranja u sebe. Duhovne vježbe su prijeko potrebne svakome redovniku, pa i civilnim osobama. Stoga su svim redovnicima propisane duhovne vježbe barem jednom godišnje.

> Cijeli tekst...
 
Božićna čestitka Ispis E-mail
Autor: Klarise Brestovsko   
20. prosinca 2012.

Samostan Svete Klare Brestovsko - Božić 2012. Draga braćo i sestre!

U teškoćama ovoga života svi želimo da nas obasja svjetlo Božića i da još jače zagrije naša srca i uljepša nam život. To je svjetlo koje nas privlači, jer svijetli u tami i otvara put našoj sve većoj nadi. Zato je Bog postao mali, rođen u noći, u tami našeg siromaštva, u našoj potrebi za Njim da nam bude zvijezda vodilja.

> Cijeli tekst...
 
Samostan Svete Klare u Brestovskom Ispis E-mail

Za Sv. M. Klaru, kako je već svima poznato, kaže se da je biljčica sv. o. Franje. Pa dok je ona crpila snagu za život po Bogu i u Bogu po njegovom snažnom primjeru i propovijedima, Isus je u toj divnoj djevici veoma poniznoj duboko zasadio evanđeoski vrt te je, iako zatvorena, zasvijetlila takovim sjajem da je evanđelje sada kao nova i svježa mladica ulazilo u duše.

> Cijeli tekst...
 
Sveta Klara Ispis E-mail

Klara je zajedno sa svojim zemljakom i suvremenikom svetom Franjom proslavila rodni grad Asiz. Rodila se u bogatoj plemićkoj kući Favoronea di Offreduccia i Ortolane. Čim je stasala do djevojačke dobi imala se, po želji obitelji, tako dobro udati da se poveća bogatstvo kuće. Nisu to bili samo snovi Klarinih roditelja. Niti su to snovi samo ljudi iz srednjega vijeka. Klara je bila junačka djevojka. Nije htjela napustiti svoje planove. Više od bogatstva Klara je voljela siromaštvo, da se tako posve suobliči Isusu, poput svetoga Franje. Njezini rođaci Rufin i Silvestar su već bili u Franjinoj zajednici. Klara je pobjegla iz roditeljske kuće na Cvjetnicu 1211. godine.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345»Kraj »

Stranica 5 od 5

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko